Hacı Bektaş Veli'yi anma programına katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde 1585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek Alevi Bektaşi vatandaşlarımızın toplam 8 bin 740 talebi belirlendi. Bu taleplerin 5 bin 600'ü hızla karşılandı" dedi. Erdoğan, yapımı tamamlanan 8 cemevi ile ilgili toplu töreni yakında gerçekleştireceklerini ifade etti.

Erdoğan: 8 cemeviyle ilgili toplu töreni yakında gerçekleştireceğiz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir’de “Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 751. Yıl Dönümü Anma Programı”na katıldı.

Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "Bir süredir İçişleri ve Kültür Bakanlığı'mızın koordinasyonunda milli birlik ve beraberlik çalışması yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Ülkemizde 1585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın toplam 8 bin 740 talebi belirlendi. Bu taleplerin 5 bin 600'ü hızla karşılandı. Diğer taleplerle ilgili İçişleri, Kültür ve Adalet Bakanlarımız müşterek bir çalışma yapıyor. İnşallah bu da yakında neticelenecek."

Erdoğan, "Çeşitli illerimizde temeli atılan ve yapımı tamamlanan 8 cemeviyle ilgili toplu töreni yakında gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"Anadolu'daki bin yıllık varlığımızı hazmedemeyenlerin her dönem olduğu gibi bugün de milletimiz arasında ayrılık tohumları ekerek vatanımızı parçalama niyetleri elbete vardır" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunun için mezhep ve meşrep farklılıklarını körüklemekten, köken ve ideolojik kamplaşma fitnelerine kadar her türlü gayreti gösteriyorlar. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmeye yönelik attığımız en küçük bir adıma bile tahammül edemeyenlerin aslında neyi amaçladıklarını, sufleyi nereden aldıklarını gayet iyi biliyoruz."