AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Sanko, İstanbul Topkapı, İzmir Tınaztepe, TED, Işık, İzmir Katip Çelebi, Yalova ve Zonguldak Bülent Ecevit üniversitelerine rektör atadı. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndaki bakan yardımcılarının tamamı da görevden alındı.

Erdoğan, 8 üniversiteye rektör atadı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 üniversiteye rektör ataması yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, bu 8 üniversite ve rektör olarak atanan isimler şöyle:

- Sanko Üniversitesi, Prof. Dr. Güner Dağlı

- İstanbul Topkapı Üniversitesi, Prof. Dr. Emre Alkin

– İzmir Tınaztepe Üniversitesi, Prof. Dr. Mustafa Güvençer

– TED Üniversitesi, Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu

-Işık Üniversitesi, Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman

– İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Prof. Dr. Saffet Köse

– Yalova Üniversitesi, Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı

– Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer

Cumhurbaşkanı kararlarında, söz konusu atamaların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

erdogan-8-universiteye-rektor-atadi-1000814-1.

***

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndaki bakan yardımcılarının tamamı görevden alındı

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndaki bakan yardımcılarının tamamı görevden alındı, 4 bakan yardımcısı ataması yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı'na ise Rıdvan Duran getirildi. 8 üniversiteye rektör atandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararlar Resmi gazetede yayımlandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 4 Mart’ta görevinden istifa etmiş yerine Vahit Kirişci, getirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki bakan yardımcılarının tamamı görevden alındı. Yerlerine atamalar yapıldı.

4 bakan yardımcısı da değişti

Tarım ve Orman Bakanlığı bakan yardımcıları Mehmet Hadi Tunç, Akif Özkaldı, Ayşe Ayşin Işıkgece ve Fatih Metin görevlerinden alınarak yerlerine Nihat Pakdil, İbrahim Yumaklı, Veysel Tiryaki, Ebubekir Gizligider atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na ise Basın ve İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran getirildi.