AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'in AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak dinlettiği ve “sizin için beste yapmışlar” dediği şarkının asıl bestecisi Aykut Gürel tepki gösterdi.

Erdoğan’a 'Gençler sizin için yapmış' denilen bestenin sahibinden tepki

AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'in, 'Gençler sizin için besteledi' diyerek Erdoğan'a dinlettiği şarkının, Aykut Gürel'in bestelediği ve 1992 yılında Leman Sam tarafından seslendirilen "Anladım ki" isimli şarkıya ait olduğu ortaya çıktı.

5 Eylül’de AKP'li gençler ile bir araya gelen Özlem Zengin, Erdoğan'ı arayarak, "Gençlik kollarımızın, ilk defa oy kullanacak seçmenler ile alakalı birimleri var. Burada tüm Türkiye'den toplanıp gelmişler, sizin için beste yapmışlar; illa Cumhurbaşkanımızın sesini duyalım..." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi için çalınan şarkıyı telefondan dinlediği görüntüleri paylaşan Zengin, paylaşımına "Müziğin tınısıyla bugünün heyecanından..." notunu ekledi.

Zengin'in paylaşımını alıntılayan besteci Aykut Gürel ise sosyal medya hesabından, AKP’li gençler tarafından yapıldığı iddia edilen bestenin kendisine ait olduğunu belirten bir paylaşım yaptı.

Gürel, paylaşımında "Bu beste benim sanki ama neyse" yazdı.