Cumhurbaşkanına hakaret soruşturmasında verdiği ifadenin ardından açıklama yapan HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe’ye yaptığı bu açıklama nedeniyle yeni bir soruşturma daha açıldı.

Erdoğan’a hakaret soruşturması sonrası yapılan açıklamaya Erdoğan’a hakaret soruşturması

HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe’ye AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan soruşturma sonrasında Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yeni soruşturma açıldı. Efe, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe hakkında; organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ‘15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanı’nın bilgisi dâhilinde devlet envanterinde kayıtlı olmayan bir kasa kalaşnikof silahın, AKP Gençlik Kolları’na ait bir araçla sivillere dağıtıldığı’ iddiasını yargıya taşıdığı gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına ve Kamu Görevlisine Hakaret” suçlarını işlediği öne sürülerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermişti.

İfadenin ardından avukatları ile Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklama yapan Nurullah Ankut Efe hakkında “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçundan yeniden soruşturma açıldı. Efe, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağrıldı. Nurullah Ankut Efe avukatları Pınar Akbina, Fettah Ayhan Erkan ve Doğan Zafer Çıngı ile birlikte ifadeye gitti.

“YASAL, MEŞRU BİR CUMHURBAŞKANI YOKTUR”

HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe ifadesinde şunları söyledi:

“Tarafıma yöneltilen suçlama TCK 299 kapsamındadır. Ancak Türkiye’de yasal, meşru bir Cumhurbaşkanı yoktur. Anayasa madde 101 derki ‘bir şahsın Cumhurbaşkanlığına aday olabilmesi için yüksekokul bitirdiğini gösterir diplomaya sahip olması gerekir’ bu şahıs sadece Fatih’te bulunan İstanbul İmam Hatip Lisesini bitirmiştir. Başka hiçbir okula gitmemiştir.”

Nurullah Ankut Efe ifadesinin devamında, Recep Tayyip Erdoğan’ın bugüne kadar ne üniversite ne de lise diplomasının ortaya çıkmadığını, diploma örneği olarak kurumlara verdiği diplomanın ise Türkiye Noterler Birliği kararı ile sabit olduğu üzere sahte olarak hazırlandığını iddia etti.

“ERDOĞAN’IN TARAFSIZ OLMADIĞI HERKESÇE BİLİNMEKTEDİR”

Erdoğan’ın diploması olmadığından dolayı “Resmi Evrakta Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarını işlediğini iddia eden Efe, “Anayasaya uygun resmi bir Cumhurbaşkanı olmadığından dolayı ortada herhangi bir tarafımca Cumhurbaşkanına hakaret suçu söz konusu değildir. TCK 299 tarafsız ve meşru bir Cumhurbaşkanını koruma amacıyla TCK’ye konulmuştur. Tayyip Erdoğan’ın tarafsız olmadığı herkesçe bilinmekle beraber, resmi olarak da kendisi AKP Genel Başkanıdır” ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN’IN MUHALEFET LİDERİNE HAKARETİNİ HATIRLATTI

“Hakaret bizim kişiliğimize uymaz, biz siyasi terminolojiye uygun olarak eleştiri yaparız” diyen HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe, Erdoğan’ın yakın zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “cinsi, cibiliyeti bozuk” diye hakaret ettiğini hatırlattı.

Nurullah Ankut Efe’nin ifadesinin ardından avukat Pınar Akbina, AİHM’in verdiği Vedat Şorli kararını, Türkiye Noterler Birliği kararını, TMMOB’un yazdığı Kaçak Saray kitabını, Ergün Poyraz’ın yazdığı Diplomasız kitabını verdi.

“AKP’NİN HUKUK BÜROLARINA DÖNÜŞMÜŞTÜR”

Avukat Fettah Ayhan Erkan ifade şöyle konuştu: “Siyasi kimliği olan ve kamu yöneticiliği olan kişiler ağır eleştirilere katlanması gerektiğine ilişkin sayısız yerel ve uluslar arası mahkeme kararları vardır. TCK 299’un kaldırılması gerekmektedir. Türkiye’de Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı açılan soruşturmalar rekorlar kırmıştır. Ülkemizdeki yargının içler acısı durumu, AKP’nin hukuk bürolarına dönüştüğünün ortaya sermektedir.”