“Her evde araba var, kapıcısında araba var” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kapıcılardan yanıt: Bizi Saray’ın kapıcılarıyla karıştırmayın!

Erdoğan’a kapıcılardan yanıt: Bizi Saray’ın kapıcılarıyla karıştırmayın!

Yaren ÇOLAK

Ülkede derinleşen yoksulluğu görmezden gelen AKP iktidarı, yaptığı her açıklamada tozpembe bir tablo çizmeye çalışıyor. Dolar kurunun rekordan rekora koştuğu, yurttaşın enflasyonun altında ezildiği şu günlerde muhalefetin eleştirileri ise Erdoğan’ı sinirlendiriyor. Dün de Kabine Toplantısı sonrası konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her evde araba var, kapıcısında araba var. İkinci elde araç yetişmiyor" dedi. Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösteren kapıcılar ise “Bizi Saray’ın kapıcıyla karıştırmayın!” cevabını verdi.

Erdoğan'a, “Utanmadan sıkılmadan aşı yok, evine götürecek ekmeği yok diyor. Böyle bir yalan olabilir mi?” diyerek yanıt veren Konut-İş Sendikası Genel Başkanı Alican Kayhan, “Tek adam olarak ülkeyi yönetiyor. Halkın, emekçinin nasıl yaşadığından haberi bile yok” ifadelerini kullandı.

EKMEĞİMİZDEN ELİNİZİ ÇEKİN, ELİNİZİ ÇEKMİYORSANIZ DA DİLİNİZİ ÇEKİN

Ülkedeki refah seviyesine dikkat çekmek isteyen Erdoğan’ın, “Her evde araba var, kapıcısında araba var. İkinci elde araç yetişmiyor” sözlerine de tepki gösteren Kayhan, “Bizi Saray’ın kapıcıyla karıştırmayın! Sizin bu insanlara verdiğiniz üç kuruşluk asgari ücretle mi bu insanlar ev araba alabiliyor? Cumhurbaşkanına çağrımız kapıcıların ekmeğinden elinizi çekin, elinizi çekmiyorsanız da dilinizi çekin!” dedi.

Kayhan, “Sendikamızın temsil ettiği üyelerimiz apartman görevlileri-konut işçileri olduğunu ülke genelinde sayıları aileleri ile birlikte 3 milyonun üstünde. Bu iş kolunda çalışan emekçi kardeşlerimiz en zor ve en sorunlu iş kolu olduğunu çalışma kolları bir fabrikada çalışanınkine benzemez günün her saati çalışma içindeler” diye konuştu.

İKTİDARIN ZENGİN İMAJI ÇİZDİĞİ KAPICININ DERDİ DUYULMUYOR

Kapıcıların çeşitli hak gasplarına maruz kaldığının altını çizen Kayhan, “Çoğu arkadaşımız kayıt dışı çalıştırıldığı, SGK kapsamına alınmadığı ya da ayda bir hafta gibi SGK kapsamına alınıp tekrar çıkış yapıldığını yıllardır söylüyoruz. Ancak iktidar sesimizi duymadığı gibi kapıcıları zengin gösteren bir imaj çizmeye çalışıyor. Mağaraları andıran sağlıksız yerlerde oturan arkadaşlarımız olduğunu ve bunun 3194 sayılı İmar Kanunu’na aykırı olduğunu söylememize rağmen tek bir adım atılmıyor" ifadelerini kullandı.