Erdoğan’a suç duyurusu
Fotoğraf: BirGün

Abidin YAĞMUR

Gezi Direnişi’ne katılanlara yönelik ‘sürtük’ ifadesini kullanan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik tepkiler sürüyor. Antalya, İstanbul, İzmir ve Ankara’nın ardından Mersin’de de Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Mersin Kadın Platformu, dün konuyu yargıya taşıdı, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesi verdi.

Suç duyurusundan önce Mersin Adliyesi önünde toplanan kadınlar adına konuşan CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, “Kendisinden olmayanı ayıran, ötekileştiren, haklarımızı bir gecede elimizden alan tek adam, gün geçtikçe eril dilinin dozunu artırmaktadır” dedi.

Genç, Erdoğan’ın Gezi Direnişine katılan milyonlarca kişiye kadın bedeni üzerinden hakaret ve küfür ederek suç işlediğini belirterek, “Ülkemizdeki tüm bu olumsuzlukların sebebinin mevcut tek adam rejimi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, ilk seçimde biz kadınlar tek adamı gönderecek, bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Özgürlüğe, barışa ve 84 milyonun kardeşliğine adanmış Gezi direnişini de, kadın dayanışmasını da her zaman yaşatacağız” şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından Mersin Kadın Platformu üyeleri adliye binasına girerek 50’ye yakın suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu.