AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınıyla ilgili olarak "ABD, Rusya çözemedi işi, hepsi sıkıntıda. Bizden destek istediler" ifadelerini kullandı

Erdoğan: ABD, Rusya çözemedi işi. Bizden destek istediler

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, salgında yaşamını yitiren Prof. Dr. Feriha Öz'e rahmet dilerken, Murat Dilmener ve Cemil Taşçıoğlu'nu da andı.

Erdoğan'ın hastane yapımını üstlenen Rönesan İnşaat grubunu övmesi de dikkat çekti.

Erdoğan, "Dünyada pek çok ülkede salgın nedeniyle, sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde hem mevcut imkanlarını kullanarak, hem de yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir. Bu hastanemizi 2 ay gibi kısa sürede tamamladık. Uluslararası herhangi bir hasta buraya gelmek istediğinde pist var, yürüme mesafesinde hastaneye gelecek," dedi.

Erdoğan, genel sağlık sigortası sistemini ise şu sözlerle övdü:

"Dünyanın en kapsamlı ve en düşük maliyetli genel sağlık sigortasının önemi salgın sürecinde daha iyi anlaşıldı. ABD, Rusya çözemedi işi, hepsi sıkıntıda. Bizden destek istediler, biz de her yere gönderdik. Serbest ve ücretli çalışanlar makul prim ödemeleriyle sistemde yer alıyor. Aylık 88 lira ödeyerek GSS'ye dahil olabiliyor. Teşhisin, tedavinin, ilacın tamamı GSS kapsamına girdiği için vatandaşlarımız sıkıntı yaşamıyor. Diğer ülkelerde böyle bir sistem yok. Salgın döneminden sonra hem sağlık tesislerimiz, hem GSS daha çok ilgi çekecektir."