Erdoğan: ABD YPG'yi temizledik demişti ama temizlememiş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu.

NTV'nin haberine göre Erdoğan, "Güvenli bölge tesisi için çalışıyoruz. Bu hedefimize büyük ölçüde ulaştık. 150 saat sonunda teröristlerden temizlenmezse bu işi biz ele alacak, bütün temizliği biz yapacağız" dedi.

'ABD TEMİZLEDİK DEDİ AMA TEMİZLEMEMİŞ'

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Son günlerde sınırlarımızda tarihi önemde gelişmeler yaşanıyor. Güvenli bölge tesisi için çalışıyoruz. Bu hedefimize büyük ölçüde ulaştık. Rusya ile yaptığımız anlaşma ile 340 kilometrelik genişlikte 30 kilometre deriniğinde bir alanı teröristlerden arındırıyoruz. 10 km'lik kısımda Rusya ile ortak devriye yapacağız. 150 saat sonunda teröristlerden temizlenmezse bu işi biz ele alacak, bütün temizliği biz yapacağız. ABD YPG'yi temizledik dedi ama temizlememiş."

'KONUTLARI YAPIP DÜNYAYA İSPAT EDECEĞİZ'

"Avrupa doğru konuşmuyor. Biz gerekirse Tel Abyad ve Resulayn arasında mültecilerin yaşayacağı konutları yapıp dünyaya ispat edeceğiz.

Ülkemizdeki 3 milyon 650 bin Suriyelinin ilk etapta 1 ila 2 milyon arasındaki kısmının geri dönüşü için geliştirdiğimiz projelere destek verilmezse sınırlarımızı açmaktan başka çaremiz kalmaz. Açarız sınırları yürüsünler Avrupa'ya."

"40-50 YAŞINDA EMEKLİ Mİ OLUR?"

Erdoğan, EYT'ler tarafından kendisine gelen sorulara yanıt vererek, "Ne yapalım? 40 yaşında emekli mi olalım? 40 yaşında, 50 yaşında emekli mi olur? Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini ödemişse emekli olur" yanıtını verdi.