AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda baraj puanının düştüğünü duyurdu. Buna göre baraj puanı Temel Yeterlilik Testi'nde 140, Alan Yeterlilik Testleri ve Yabancı Dil Testi'nde 170 olarak uygulanacak.

Erdoğan açıkladı: YKS'de baraj puanı düştü

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) baraj puanının düştüğünü açıkladı. Erdoğan, "Baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır" dedi.

Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üniversite sınavlarında baraj puanlarının düşürülmesine yönelik açıklamlarının ardından başlattığı çalışma tamamlandı.

Habertürk'ün aktardığına göre, YÖK, Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Milli Eğitim Bakanlığı ile 'YKS barajı' konusunda toplantı yaptı. YÖK, tamamlanan çalşmayı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sundu.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır" dedi.

Erdoğan, açıklamasında, "Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta ATV, A Haber, A Para ve A News ortak yayınında katıldığı programda üniversite sınavına giren ve 180 puan barajının altında kalan gençlere bir şans verilmesi için çalışma yapılmasını istemişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha önce de dile getirdiği üniversite sınavlarının kaldırılması yönündeki çağrısını tekrarlamıştı. Baraj puanlarının düşürülmesi gerektiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetmişti: "TYT baraj puanının 140'a, AYT baraj puanının da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir. Üniversiteye girmek için mücadele eden, ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım."