AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Turkish Airlines' yerine 'Türkiye Hava Yolları' isminin kullanılacağı açıklamasını düzeltti. Erdoğan, "Milli hava yolumuz da uluslararası uçuşlarını Turkish Airlines değil Türk Hava Yolları ismiyle yapacaktır" dedi. İYİ Parti Lideri Akşener ise "Hatadan dönmek iyidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ağız değiştirdi, Akşener yanıt verdi: Hatadan dönmek iyidir

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün "Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de 'Turkish Airlines' değil, 'Türkiye Hava Yolları' yazacağız" açıklamasını ilişkin bugün "Milli hava yolumuz da uluslararası uçuşlarını Turkish Airlines değil Türk Hava Yolları ismiyle yapacaktır" diyerek düzeltti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Hatadan dönmek iyidir. Yanlışta ısrar etmemek de iyidir" yanıtını verdi.

Erdoğan, dün Türksat Genel Müdürlüğü'nün Gölbaşı yerleşkesindeki Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'ne katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Artık 'Turkey' yok, 'Türkiye' var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de 'Turkish Airlines' değil, 'Türkiye Hava Yolları' yazacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasına İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Twitter hesabından tepki göstererek, "Sen böyle saçmalamaya devam et, biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa #AzKaldı..." dedi.

Erdoğan, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada ise, "Bu arada dünyada ülkemizin adını Turkey'den Türkiye'ye dönüştürme kararımızı başarıyla hayata geçirirken, diğer alanlarda aynı yöntemi takip edeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu kapsamda artık milli hava yolumuz da uluslararası uçuşlarını Turkish Airlines değil Türk Hava Yolları ismiyle yapacaktır. Bu kadarı, öküz altında buzağı arayanlara herhalde yeter" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından Akşener, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Hatadan dönmek iyidir. Yanlışta ısrar etmemek de iyidir" dedi.

Akşener, şunları söyledi: "Haydi Sayın Erdoğan, bu yeni keşfedilmiş feraseti; Berbat ekonomi yönetiminiz ve başımıza bela ettiğin ucube sistemle ilgili olarak atacağın adımlarda da görmek istiyoruz."