Erdoğan, AKM'nin açılışında "Gezi olayları sırasında o binanın nasıl terör örgütlerinin gövde gösterisi yerine çevrildiğini unutmadık. Nihayet bu sorunları aşarak gerekeni yaptık" dedi.

Erdoğan AKM'nin açılışında Gezi'yi hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM'nin açılışında konuştu. Erdoğan'ın hedefinde ise Gezi Parkı eylemleri vardı. Erdoğan, "Gezi olayları sırasında o binanın nasıl terör örgütlerinin gövde gösterisi yerine çevrildiğini unutmadık. Nihayet bu sorunları aşarak gerekeni yaptık" dedi.

Erdoğan, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Ankara'dan İstanbul'a gelerek, AKM binasındaki törene katıldı. Erdoğan'ı AKM önünde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy karşıladı. Ersoy, AKM binasını gezen Erdoğan'a bilgi verdi.

Törende konuşan Erdoğan, "Temeli 75 yıl öce atılan AKM kullanılamaz hale gelmişti. Biz bunu düzeltmek için pek çok adım attık ama attığımız her adımda engellerle karşılaştık. Eski, köhnemiş AKM'yi yıktırmamak için yapılan kampanyaları hatırlıyorsunuz" dedi.

Gezi Parkı eylemlerini hedef alan Erdoğan, "Gezi olayları sırasında o binanın nasıl terör örgütlerinin gövde gösterisi yerine çevrildiğini unutmadık. Nihayet bu sorunları aşarak gerekeni yaptık" diye konuştu.

"Bu eser eski Türkiye ve yeni Türkiye fotoğrafının en belirgin şekilde görüldüğü yerdir" diyen Erdoğan, "AKM'nin yenilenmesine karşı çıkanların eser karşısında bir nebze de olsa mahcubiyet duyacaklarına inanıyorum" ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olduğunu döneme ilişkin konuşan Erdoğan, "Biz 1994 yılından beri bu şehir için neler yapmadık ki… Haliç’i temizleyip yeniden halkın hizmetine sunduk. Tünelleri, köprüleri, metroları, otoyollarıyla güçlü bir ulaşım altyapısı kurduk. Çünkü biz İstanbul’a aşıktık" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Artık karşımızda çehresi değişmiş, imkanları değişmiş, hedefleri büyümüş bir İstanbul vardır. Artık her alanda dünyanın en gelişmiş şehirleriyle yarışan ve çoğunu da geride bırakan bir İstanbul'a sahibiz."