AKP'nin kuruluşundan bu yana görev yapmış il başkanlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Önümüzdeki yıl sonuna doğru yapacağımız büyük kongrede milletimizin işaret ettiği şekilde kendimizi yenileyecek, enerjimizi tazeleyeceğiz" dedi

Erdoğan AKP kongresi için tarih verdi

Partisinin kuruluşundan bu yana görev yapmış il başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dava adamının görevi ancak son nefesini verince biter Hiçbir sıfat sahibi olmadan da o büyük davanın başarısı için çalışma erdemidir. Hiçbir kardeşimizi eski AK Partili olarak sıfatlandıramayız" dedi.

AKP kongresi için tarih de veren Erdoğan "Önümüzdeki yıl sonuna doğru yapacağımız büyük kongrede milletimizin işaret ettiği şekilde kendimizi yenileyecek, enerjimizi tazeleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"AK Parti'linin eskisi yenisi olmaz. AK Partili olmak demek sadece bir partinin rozetini taşımaktan ibaret değildir. Bizim davamız kıyamete kadar ayakta kalacaktır. AK Parti bu davanın temsilcisi olmayı hak ettiği sürece varlığını ve hizmetini sürdürecektir.

Bu kutlu yolculukta yoldan çıkanlar, kerameti kendinde görenler olmuştur, olacaktır. Bu ilk insandan bu yana var olan bir gerçektir. Bu nasip meselesidir. Dava adamı sıfatını sonuna kadar taşımak herkese nasip olmaz. Biz kendimizin hangi istikamette yürüdüğüne bakacağız. Partimize emek vermiş, şehirlerinde bu davanın yükünü omuzlamış, fedakarlık yapmış, bedel ödemiş kardeşlerimle bir kez daha buluşmanın bahtiyarlığı içindeyim. Sizler gibi arkadaşlarla gönül ve mücadele arkadaşlarıyla birlikte olmayı nasip ettiği için rabbime hamd olsun.

Dünya değişirken, bölgemiz değişirken, Türkiye değişirken bu sürecin lokomotifliği yapma görevi yine bizlere düşüyor. Adeta dört bir yandan kuşatıldığımız en sıkıntılı zamanlarımızda dahi bu vazifeyi milletimiz bize tevdi etmiştir. 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinin sonuçları bize önemli mesajlar veriyor. Milletimizin işaret ettiği şekilde kendimizi yenileyeceğiz, enerjimizi tazeleyeceğiz. 2023 yılına kadar olan seçimsiz dönemi en iyi şekilde değerlendirerek AK Parti'yi çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız.

Yeni yönetim sisteminde başarı çıtasını yüzde 50+1'e çıkardık. Eğer tek derdimiz iktidarımızı sürdürmek olsaydı eski sistemde bunu çok daha kolay yapabilirdik. Gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünen bir partinin başka türlü hareket etmesi mümkün değildir. AK Parti'yi diğer partilerden ayıran en önemli özellik budur.

Harekat devam ediyor. Son terörist ortadan kalkıncaya kadar da devam edecek. Barış Pınarı Harekatı'nı yapıyorsak terör koridorunu, terör devletini kurmak isteyenlerin başına oraları geçirmektir. Bunu başaracağız. Aynı şekilde içeride de, güneydoğuda, kısmen doğuda devlet kurma girişimleri olmadı mı? Oldu. Kongrelerinde bayrağımızı duvara asmaktan çekinen, Türk bayrağına kongrelerinde yer vermeyenler, İstiklal Marşımızı okumayanlar, okutmak istemeyenler bedelini ödediler mi? Ödediler. Anayasamızın ilk dört maddesinde bunlar var mı? Var, gereğini yapacaksın arkadaş. Yapmıyorsan bedelini ödeyeceksin. Burası bir hukuk devleti, gereğini yapacaksın. Yapmayacaksan kendine başka yer bulursun. Zaten başka yerlerden alkış geliyor. O alkışlarla kendine yer tutarsın."

cukurda-defineci-avi-540867-1.