CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin kuruluş yıldönümünde AKP yöneticilerine ve milletvekillerine saat hediye ettiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Ünsal, "Utanmadan, halka alay edercesine, tanesi 35 bin lira olduğu iddia edilen saatleri eşlerine dostlarına hediye ediyorlar" dedi.

"Erdoğan, AKP yöneticilerine saat hediye etti" iddiası Meclis gündeminde

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin kuruluş yıldönümünde AKP yöneticilerine ve milletvekillerine saat hediye ettiği iddia edildi. Medyaya yansıyan “Swiss Made” ibaresi yer alan kol saatinde Cumhurbaşkanlığı forsu ve Erdoğan'ın imzası bulunuyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, söz konusu iddiaya ilişkin Twitter hesabından "Yalanınız batsın. Her zamanki gibi eleştirecek bir şey bulamadığınızda o koca yalanlarınıza sarılıyorsunuz. Hazımsızsınız, yüzsüzsünüz" ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, 'saat hediyesi' iddiasına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi verdi.

Ünsal, önergede, "Halk perişan durumdayken, kirasını, faturasını ödeyemezken, temel besin maddelerine ulaşamazken, öğrencilerimiz, gençlerimiz eğitimlerine devam etmek için gereken parayı bulamazken, Saray’dakiler adeta paralel evrende yaşıyormuş gibi davranmaya devam ediyor" dedi.

"Lale devri sürüyor ama artık lale devrinin de son devresindeyiz ve uzatmalar oynanıyor" diyen Ünsal, "Saray’a yakışanı yapmaya devam ediyorlar. Utanmadan, halka alay edercesine, tanesi 35 bin lira olduğu iddia edilen saatleri eşlerine dostlarına hediye ediyorlar. Bu olay, ülkeye Saray’ın gözleriyle bakanların içinde bulundukları yalan gerçekliğin en trajik göstergelerinden biridir" ifadelerini kullandı.

"Bu para örtülü ödenekten mi harcanmıştır? Bu saatler için kamunun cebinden tek bir kuruş çıkmış mıdır?" sorularını yönelten Ünsal, "Eğer gariban halkın vergisiyle milyonlarca lira harcanarak saat alındıysa, bu olay Cumhuriyet tarihindeki en büyük skandallardan biri olur. Sayın Fuat Oktay’ın bu soruya ivedilikle cevap vermesi gerekiyor. Eğer ‘Kamu kaynağı harcanmadı.’ diyorsa, o zaman 3 milyon TL’den fazla maliyetin nasıl karşılandığını ayrıntılı olarak açıklamalıdır. Bu saatleri dağıtılan kişilerin kim oldukları da açıklanmalıdır. Bu kişilerin neye göre belirlendiği de söylenmelidir. Bu saatleri hangi firmanın yaptığı da kamuoyuna açıklanmalıdır“ dedi.

Ünsal'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a yönelttiği sorular şöyle:

1- "Söz konusu saatler için kamu kaynaklarından herhangi bir harcama yapılmış mıdır? Saatlerin toplam maliyeti ne kadardır? Bu maliyet örütülü ödenekten veya diğer kamu kaynaklarından karşılanmadıysa nereden veya kim tarafından karşılanmıştır?

2- Saatleri hangi firma üretmiştir? Toplam kaç adet saat sipariş edilmiştir? Saatlerin üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu olmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı’nın resmi onay yazısı var mıdır?

3- Bu saatler hangi kişilere ve hangi kıstasla dağıtılmıştır?"