Malazgirt Ovasında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi tarımdan sanayiye, spordan eğitime her alanda gelişmiş ülkeler ligine kadar getirdiklerini ileri sürdü.

Erdoğan: Anadolu'daki ilk yıllarımız gibi bu yıllarımız da kolay geçmiyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Malazgirt Savaşının 950. Yıl Dönümü nedeniyle Muş'a gitti.

Malazgirt ovasında düzenlenen kutlama programına katılan Erdoğan açıklamalarda bulundu.

"Anadolu'yu ebedi yurdumuz haline getiren Malazgirt Zaferi'nin 950'nci yılında Sultan Alparslan'dan başlayarak tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum," diyerek söze başlayan Erdoğan, "Ahlat'ı medeniyetimize ve tarihimize yeniden kazandırmak için önemli yatırımlar yaptık. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Millet Bahçesine kadar bölgeyi tarihi önemine kavuşturduk." dedi.

Malazgirt Savaşı hakkında bazı bilgiler veren Erdoğan, Bizim için Malazgirt tarihin tozlu raflarındaki sıradan bir zafer değildir. Malazgirt, maziden atiye kurduğumuz köprünün ilk taşıyıcı sütunudur," dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Eğer bugün bölgesinde ve dünyada gücü, itibarı ve etkisi giderek etkisi artan bir Türkiye varsa, ecdadın çok geniş bir coğrafyaya ektiği sevgi tohumlarını filizlendirmeye borçluyuz. Asırlık ihmalleri milletimiz ile 19 yıl gibi bir kısa sürede gidermeyi başardık. Tarımdan sanayiye, spordan eğitime her alanda ülkemizi gelişmiş ülkeler ligine kadar getirdik.

"ZİRVEYE ÇIKMIŞ OLACAĞIZ"

Dünyanın küresel ve ekonomik düzeninin yeniden şekillendiği şu dönemi de istikrar ile değerlendirdiğimizde artık zirveye çıkmış olacağız.

Türkiye doğuya ve batıya ait ne varsa hepsini kucaklayan ve kuşatan bir büyük medeniyet mirasının bugünkü varisi olarak yeni bir şahlanış içinde. Bu atılımı gençlerimizle zafere ulaştırmakta kararlıyız. Bu asla içi boş bir hamaset, kibir ürünü bir böbürlenme, romantik bir mazi özlemi değildir. Tam tersine hakikatin ta kendisidir. Çünkü tarihte bu kadar geniş bir alanda anıtlarıyla şehitlikleriyle abideleri ve camileriyle iz bırakmış başka millet yoktur.

Bu ülkenin ve milletin bırakın 50 yıl sonrasını, 50 dakika sonrasını bile düşünmüyor olabilirler. Ama biz düşünüyoruz.

Anadolu'daki ilk yıllarımız gibi bu yıllarımız da kolay geçmiyor. Önümüzde pek çok imkan ve fırsatın da olduğunu biliyoruz. İstiklal Marşı 'korkma' diye başlayan bir millete yeise düşmek yakışmaz.

Buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Cumhuriyetin 100'üncü yılı da, İstanbul'un fethinin 600'üncü yılı da, Malazgirt Zaferi'nin 1000'inci yılı da bizimdir. Gelecek de bizimdir. Biz tarihin bize yüklediği hiçbir sorumluluktan kaçmamış, gerektiğinde canını ortaya koymaktan çekinmemiş bir milletiz, çünkü biz Türkiye'yiz. Biz insanlığın vicdanı, mağdurların, mazlumların umut kapısıyız. Ne zaman bu vasıflarımızı kaybedersek ahirimizi tehlikeye atmış oluruz.

Anadolu'daki tarihimizin sıfır noktası Malazgirt'ten bir kez daha söz veriyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye yolunun kesilmesine rıza göstermeyeceğiz. Milletimizin başını öne eğdirmeyeceğiz, gençlerimizin umudunun kırılmasına izin vermeyeceğiz."