Erdoğan: Artık istiyoruz ki tomografimizi, ultrasonografiyi, MR'ımızı biz üretelim

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Gülhane Külliyesi Spor Salonu'nda Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında konuştu.

Seçim çalışmaları esnasında yaptığı bir konuşmada 'Biz gelmeden önce MR mı vardı, tomografi mi vardı' diyen Erdoğan, akademik yıl açılışında Türkiye'nin sağlık cihazları üretimine başlaması konusuna değindi.

Erdoğan, "Artık istiyoruz ki tomografimizi, ultrasonografiyi, MR'ımızı biz üretelim. Bunları Türkiye yapar, bu beyin gücüne sahibiz. Şimdi biz uluslararası camiadan da ülkemizde ortak üretime girebilecek marka firmaları davet ediyoruz ve olumlu yaklaşımlar var, bu adımları ülkemizde atacağız. Türkiye'nin sağlık alanında hızlı bir millileşmeye, yerlileşmeye ihtiyacı vardır. Sağlıkta millileşme hamlemize hiçbir mazerete sığınmaksızın destek verilmelidir. Bu konuyu en az savunma sanayimiz kadar kritik ve önemli görüyoruz. Eskiler sadece uzun değil sağlıklı hayırlı bir ömür isterlerdi. Sağlık kısmında en büyük sorumluluk önce hocalarıma sonra siz öğrencilere düşüyor.'' dedi.