AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Aşı tedarik sürecine ilişkin konuşan Erdoğan, "Herhangi bir sorun yaşanacağını kabul etmiyorum" dedi. Bir gazetecinin "Tam kapanma döneminde İstanbul'da mısınız?" sorusuna da yanıt veren Erdoğan, "En kötü ihtimalle Türkiye'deyim" diye konuştu.

Erdoğan: Aşı tedarikinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Aşı tedarik çalışmalarında herhangi bir sorun yaşanacağını kabul etmediğini söyleyen Erdoğan, "Elimizde yeteri derecede aşı var" dedi.

Erdoğan, "Biontech, Almanya'dan onun verilmiş sözü var. O da inşallah gelecek. Şu anda yine yaptığımız görüşmelerle Sputnik aşısı inşallah geliyor, gelecek" diye konuştu. Yerli aşı çalşımalarına ilişkin de konuşan Erdoğan, çalışmaların devam ettiğini ve Eylül- ekim gibi üretime geçileceğini beklediğini söyledi.

SAĞLIK BAKANI TEDARİKTE GÜÇLÜK YAŞANACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalrda bulunmuş, aşı tedarik çalışmalarında önümüzdeki 2 ay güçlük yaşanacağını söylemişti. Koca, "Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor" demişti.

'KAPANMADA EN KÖTÜ İHTİMALLE TÜRKİYE'DEYİM'

Bir gazetecinin "Tam kapanma döneminde İstanbul'da mısınız?" sorusuna da yanıt veren Erdoğan, "Şu anda kesin kararımı vermedim ama buralardayım. En kötü ihtimalle Türkiye'deyim" dedi.

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ

Cenevre’de üç gün süren 5+1 gayriresmi Kıbrıs toplantısına ilişkin de konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ben Güney Kıbrıs'a güvenmiyorum. Doğru konuşmadılar. Ben yine netice alınacağına ihtimal vermiyorum. Dürüst değiller. Referanduma da saygı duymadılar. Bunlar yalancı, dürüst değil. Şimdi yine aynı şeyleri yapıyorlar. Dürüst davrandıkları zaman, bizden dürüstlüğü görecekler. Dürüst davranmadıkça bir anlaşmaya varmak mümkün değil."