AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ""Bugün İngiltere 100-150 sterlinle aşı yapıyor" iddiasında bulundu. Erdoğan, İngiltere'nin ücretli aşı yaptığını iddia etse de ülkede Covid-19 aşılama programı ücretsiz yürütülüyor.

Erdoğan, aşılama programını ücretsiz yürüten İngiltere'nin ücretli aşı yaptığını söyledi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılamasını ücretsiz yürüten İngiltere'nin 100-150 sterlinle aşı yaptığını iddia etti.

Erdoğan, AKP Sakarya Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

"Biz başkaları gibi makam ve mevki için değil hizmet için bulunuyoruz" diyen Erdoğan, "Biz efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik" ifadelerini kullandı.

"Bugün İngiltere 100-150 sterlinle aşı yapıyor. Biz ise ücretsiz aşı yapıyoruz" diye konuşan Erdoğan, "Aramızdaki fark bu. Almanya'da 100-150 avro" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz siyasette, başkaları gibi makam ve mevki elde etmek için değil, millete ve memlekete hizmet etmek için bulunuyoruz. Biz efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bu iddiamızı lafta bırakmıyor, eserlerimizle, vizyon projelerimizle ispat ediyoruz.

Türkiye bu salgını hamdolsun dünyada en başarılı şekilde yöneten ülkelerden biri olmuştur. Hiçbir alanda boşluk ya da kaos oluşmasına müsaade etmedik. Bugün İngiltere 100-150 sterlinle aşı yapıyor. Biz ise ücretsiz aşı yapıyoruz.

Aramızdaki fark bu. Almanya'da 100-150 avro. Biz halkından aldığını halkına iade eden bir iktidarız. Salgına karşı aşı konusunda erken vaziyet alarak önemli bir başarıya imza attık. 52 milyon doz aşıyı vatandaşlarımıza uyguladık. Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP'lilerin ne gerek var dediği şehir hastaneleri salgınla mücadelenin adeta lokomotifi oldu."

İNGİLTERE AŞILAMA PROGRAMINI ÜCRETSİZ YÜRÜTÜYOR

Erdoğan, İngiltere'nin ücretli aşı yaptığını iddia etse de ülkede Covid-19 aşılama programı ücretsiz yürütülüyor.

BBC Türkçe'nin 25 Haziran tarihli haberine göre, 16 Ocak 2021'de Ulusal Sağlık Hizmeti NHS'in İngiltere şubesine ait internet sitesinde yayımlanan duyuruda, NHS ve güvenlik güçlerinin, aşılama kampanyasından faydalanabilecek dolandırıcılara karşı bilinçlendirmek üzere bir kampanya başlattıkları belirtildi.

Ülkenin en üst düzey aile doktoru ve çeşitli güvenlik kuruluşlarının yaptığı ortak açıklamada, Covid-19 aşısının sadece NHS üzerinden yapıldığı ve bedava olduğu, sağlık görevlilerinin aşı karşılığında asla para istemeyeceği vurgulandı.

Açıklama, bazı dolandırıcıların bu yolla çıkar sağlama girişiminde bulunduğu haberleri üzerine yapılmıştı.

Sağlık Bakanı Matt Hancock da kampanya için yaptığı açıklamada, "Bu pandemiden çıkış yolumuz aşılar. Sahtekarların bu dev ekip çalışmasının altını oymasına izin vermememiz yaşamsal önemde. Aşı için sizden asla para istenmeyecek, aşı için sizinle temas kurulduğunda banka detaylarınız ve PIN kodunuz sorulmayacak" demişti.

Birleşik Krallık'ta Ulusal Sağlık Sistemi NHS'in verdiği diğer sağlık hizmetlerinden de herhangi bir ücret alınmıyor.