AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askere uğurlama etkinliklerine tepki gösterdi. "Böyle bir yaklaşım olmaz" diyen Erdoğan, "Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz" dedi

Erdoğan: Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Açılış Töreninde açıklamalarda bulundu.

Asker uğurlama törenlerine ilişkin uyarılarda bulunan Erdoğan, "Böyle bir yaklaşım olmaz. Bu konularda Valime de söyledim, 'İstanbul'da kesinlikle bunlara müsaade etmeyeceksiniz. Böyle bir uğurlama olduğu anda toparlayın götürün" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR YAKLAŞIM OLMAZ"

Erdoğan, şöyle devam etti: "Asker uğurlama törenleri ve taziyeler başta olmak üzere kimi toplu etkinliklerde istenmeyen görüntülere şahit olabiliyoruz. Böyle bir yaklaşım olmaz. Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz."

Koronavirüs sürecine dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Kontrollü şekilde hayatımızı normalleştirirken tedbirleri elden bırakmayacağız. Vatandaşlarımızı salgına karşı dikkatli olmaya, kurallara riayet etmeye davet ediyorum" diye konuştu.

"GELİN ŞU SİGARAYI BIRAKIN"

"İster kapalı, ister açık, bütün vatandaşlarıma diyorum ki, gelin şu sigarayı bırakın" diyen Erdoğan, "Sigara da koronanın en önemli etkenlerinden biri" ifadelerini kullandı.

"SEMBOLİK DE OLSA İKİ TANESİNİ ALALIM"

Erdoğan törenin sonunda fotoğraf çekimi sırasında, "Sembolik de olsa bayan milletvekillerimizden hiç olmazsa iki tanesini alalım" ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN KOCA: SON VAKAYA KADAR ÜLKEMİZ RİSK ALTINDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, salgında tehlikenin henüz geçmediğini belirterek, "Son vakaya kadar ülkemiz de vatandaşlarımız da bu riskin altında. Kısaca temizlik, maske, mesafe diye özetlediğimiz tedbirlere ısrarla ve sebatla uyalım" dedi.

Koca, hala tüm insanlığın mücadele ettiği Covid-19 pandemisinin dünyaya çok şey öğrettiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu ve sağlık yatırımlarının özellikle bu dönemde ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Güçlü bir sağlık sistemi, gelişmiş bir alt yapı ve fedakarlıktan kaçınmayan yetkin bir sağlık ordusu, böyle zamanlarda toplumun ihtiyaç duyduğu en önemli unsurlar olmaktadır. İstanbul son dönemde birer birer açılışını yaptığımız yüksek teknolojili hastanelerimizle, sağlık hizmetlerinde kamu hastaneleri açısından yeni bir döneme girecektir."