Rant için kapatılan Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen İstanbul'un Fethi kutlamaları ve Millet Bahçesi İlk Fidan Dikimi Töreni’nde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Atatürk Havalimanı’nda yıkım yoktur, israf yoktur, heba edilmiş miras yoktur” dedi. Daha sonra kürsüye geçen Erdoğan, "‘Kaçacak’ dediğiniz kişi Tayyip Erdoğan ya… Biz vesayet güçlerinin nobranlığından, terör örgütlerinin ağababalarının ateş topu gibi üzerimize gelen saldırılarından kaçmamışız, biz savaş uçaklarının, tankların, tüfeklerin namlularından kaçmamışız" şeklinde konuştu.

Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda konuştu: 'Kaçacak’ dediğiniz kişi Tayyip Erdoğan ya…
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kapatılan Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen İstanbul'un Fethi kutlamaları ve Millet Bahçesi İlk Fidan Dikimi Töreni’nde konuştu.

Kürsüye ilk çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen günlerde Atatürk Havalimanı’nın milyar dolarlık pistlerinin yıkımı görüntülenmişken, “Atatürk Havalimanı’nda yıkım yoktur, israf yoktur, heba edilmiş miras yoktur” ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den sonra kürsüye çıkan Erdoğan ise 'kaçacak' yönündeki tartışmalar hakkında açıklama yaptı. Erdoğan bu yöndeki açıklamasında, "Kaçacak’ dediğiniz kişi Tayyip Erdoğan ya… Biz vesayet güçlerinin nobranlığından, terör örgütlerinin ağababalarının ateş topu gibi üzerimize gelen saldırılarından kaçmamışız, biz savaş uçaklarının, tankların, tüfeklerin namlularından kaçmamışız" ifadelerini kullandı.

kapatilan-ataturk-havalimani-nda-millet-bahcesi-ve-fetih-toreni-1021865-1.

Bahçeli'nin açıklamasından satır başları şöyle:

İnsan bu dünyada bahtiyar olmak isterse İstanbul'u ihmal etmemelidir. Memnuniyetle ediyorum ki uzun yıllar hasretin ve vuslatın buluşma noktası olan Atatürk Havalimanı yeşil bir örtüyle kaplanacaktır. Günün yorgunluğu, stersi bu vesile ile tasfiye edilecektir. 145 bin 500 ağacın dikilmesi insana hürmetin sonucudur. Millet Bahçesi gönülleri, umutları ve hayalleri buluşturacaktır.

Bize göre, millet bahçesi kuçaklaşmanın adresidir. Müflis siyasetçilerin estirdiği yalan rüzgarının tam tersine burada yıkım yoktur, israf yoktur. Heba edilmiş miras yoktur. İstanbullu kardeşlerimizi feraha kavuşturacak ihya ve inşa faaliyeti vardır. Atatürk isminin silinmesi kimsenin aklına gelmemiştir.

Bunların işi gücü fitne fesattır. Geçim kapıları gıybettir. Gezi Parkı'nda ağaçların söküldüğünü söyleyen müfteriler, dikilecek ağaçlardan insanlarımıza doğanın imkanlarını sunmamızdan rahatsızdırlar. Gezi'de denediler cevabını milletten aldılar. 6-8 Ekim'de denediler, ihanetlerinin bedelini ağır ödediler. Hendek kazıp çukur açtılar, çok şükür açtıkları çukura emelleriyle birlikte gömüldüler.

15 Temmuz'da üzerimize geldiler, Türk milletinin haşmetiyle ezildiler, yenildiler. Hangi tuzağı kurarlarsa kursunlar, İstanbul'u teslim alamazlar. Yolumuz Kızılelma'dır.

Yolumuz Kızılelma'dır. Türkiye'nin geleceğini zillet değil Cumhur inşa edecektir. Yabancıların boyunduruğu altına girenler istikbalimize ambargo koyamayacaktır. Bunların amacı destek değil köstektir.

Hakikatin sesini bastıramazlar. Halkın iradesini batıramazlar. Hiçbir vatandaşın bugünkü dramına bakarak ecdat yadigarı bu kutsal toprakların sahipsiz olduğunu zannetmesin.

Kar yağınca balığa gidenler, demokratik hesap vakti gelince İstanbullu kardeşlerimizin tokadını yiyecekler, elbette geldikleri gibi gidecekler.

Atatürk Havalimanı'ndan yeni bir 'Gezi' çıkarmak istediler. İftira siyaseti kaybetmeye mahkumdur. Atatürk Havalimanı için eylem yapanlar mahcup olacak.

Fetihten 569 yıl sonra Türk-İslam izlerini örterek İstanbul’u Konstantiniyye’ye, Ayasofya’yı kiliseye, vatanımızı Bizans toprağı yapmaya çalışan alçakların, ecdadımızı katil olmakla suçlayan utanmazların karışışlarında büyük Türk milleti fetih ve taarruz bilinciyle sonuna kadar duracaktır."

kapatilan-ataturk-havalimani-nda-millet-bahcesi-ve-fetih-toreni-1021869-1.

ERDOĞAN: KATILIM 560 BİN

Bahçeli’nin konuşmasını bitirmesinin ardından kürsüye Erdoğan çıktı.

Erdoğan’ın açıklamalarından dikkat çekenler şöyle:

Aldığım resmi rakamlarla 560 bin kişi karşımda bulunuyor. Sizler, 2023’e hazır olduğunuzu gösterdiniz.

Cumhur İttifakı olarak bir aradayız. Fethin 600. yıldönümüne adadığımız 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık.

2023 hedeflerimizle çağımızın Bizanslarını tarihin tozlu raflarına kaldıracağız.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Yatsı geldi geçiyor Bay Kemal. Kendine gel kendine. Aynen senin geçmişinde olanlar gibi, Menderes için diyorlardı ya uçaklar dolusu altın, elmas kaçırdılar. Aynen şimdi ifadeler değişiyor mu?

ABD'DEKİ VAKFA AKTARILAN PARALAR

15 Temmuz gecesi ben milletimi nereye çağırdım? Atatürk Havalimanı’na… Milletim geldi mi oraya? Geldi. Bay Kemal, FETÖ’cülerle beraber tankların arasından Bakırköy Belediyesi’ne gitti. Orada kahvesini yudumladı. Biz ise oradan mesajımızı verdik. ‘Kaçacak’ dediğiniz kişi Tayyip Erdoğan ya… Biz vesayet güçlerinin nobranlığından, terör örgütlerinin ağababalarının ateş topu gibi üzerimize gelen saldırılarından kaçmamışız, biz savaş uçaklarının, tankların, tüfeklerin namlularından kaçmamışız.

Ne diyor Hayyam; Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar. Üzülme, doğruların kaderidir yalnızlık. Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar.

İşte Beşiktaş, Çırağan… Çınar ağaçlarını nasıl kestiklerini gördünüz.

Onca eseri görmeyenlerin New York'ta BM binasının karşısında yükseleni görmeyenlerin, Diyanet Vakfı'nın üstlendiği vazifeyi görmeyenlerin, 21 katlı yurt binasının gerisindeki gayeyi görmeyenlerin özellikle görmelerini beklemiyoruz.

Bu yurt binasının yapılmasından FETÖ, PKK, Ermeni ve Rum lobileri, sivil toplum kuruluşu görünümlü istihbarat aygıtları ve bir de CHP ve Bay Kemal rahatsız. Bu yurt hizmete girdiğinde ABD'ye giden gençlerimizi düşmanlar ağına düşüremeyeceklerdir. Anneler ve babalar evlatlarını huzuru kalple oraya eğitime gönderecekler.

İnşallah bu millet bahçemizi önümüzdeki yıl bu zamanlar hizmete açmış olacağız."