Eski AKP’li Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Bayraktar'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderme yaptığına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Erdoğan Bayraktar’dan imalı paylaşım

Haber Merkezi

Bakanların rüşvet aldığı iddiası üzerine yürütülen 17-25 Aralık soruşturması sırasında istifa eden eski AKP’li Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Twitter hesabından imalı bir paylaşım yaptı.

Bayraktar, mesajında şunları yazdı:

"Yalandan, kibirden, kul hakkı yemekten ve emanete ihanet etmekten uzak duranlara selam olsun. Allah sigara içmekten ve şişmanlıktan korusun"

GÖNDERME ERDOĞAN'A MI?

Bayraktar, kime göndermede bulunduğunu yazmadı. Ancak mesajının AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olduğuna dair değerlendirmeler yapıldı.

Bayraktar, geçen 23 Nisan’da da sosyal medya hesabından Atatürk fotoğraflarının yer aldığı video paylaşmıştı. Bayraktar’ın paylaştığı videoda “Atatürk, iktidara gelir gelmez ‘Kuran’ı güncelleyelim’ demedi. ‘14 yıl 15 yıl önce İslam’ın hükümlerini uygulayamayız’ demedi. ‘Bunu güncellememiz lazım’ demedi. Ne dedi biliyor musunuz: ‘Elmalılı Hamdi Yazır Bey lütfen Kuran’ı Kerim’i Türkçe’ye tercüme et, ne demek istiyor Cenab-ı Hak’ dedi” ifadeleri yer almıştı.

Bayraktar’ın paylaştığı videoda, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018 yılında tartışmalara neden olan ve geri adım atmasıyla sonuçlanan, “İslam’ın güncellenmesi gerekiyor” sözlerine de göndermede bulunulduğu yorumları yapıldı.