"Erdoğan bazı özel dosyaları açacak"

Hürriyet'in AKP'ye yakın yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın, AKP'nin kuruluş yıldönümünde verdiği mesajları irdelediği bir yazı kaleme aldı.

Selvi, Erdoğan'ın, yeni parti hazırlığında olan Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül hakkında "özel dosyalar açacağını" öne sürdü ve bazı ilişkileri "deşifre edeceğini" iddia etti.

Selvi'nin "Erdoğan yeni parti hakkında ne deşifre edecek?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"(...) Erdoğan’ın ikinci mesajının adresi ise yeni parti kurma çalışmaları yürüten Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na yönelikti. Erdoğan, “Hafıza kayıtlarımızın içinde olanları da vakti geldiğinde milletimizle paylaşacağımızı şimdiden burada söylüyorum. Bu kayıtların içerisinde çok şeyler var. Kim kimdir, bunları milletimizin bilmesi lazım. Bilmesi lazım ki yanlış istikamette gitmesin” dedi. Bu mesajın satır aralarının iyi okunması gerekiyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Erdoğan’ın uzun süre kader birliği ettiği isimler. Belli ki Erdoğan bazı özel dosyaları açacak, bazı ilişkileri deşifre edecek. Şimdiye kadar hep onlar konuştu ama Erdoğan henüz konuşmadı derken bunu kastediyordum. Bu başlığı kapatmadan önce sadece şunu söyleyeyim, önümüzdeki dönemde Erdoğan’ın tek gündemi kurulacak olan yeni partiler olacak."