'Malazgirt Zaferi'nin 951'inci Yıldönümü' töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazıları bu bozkırda neden yatırım yaptığımızı anlamıyor. Anlamak istemiyor. Aynı kesimler konu Türkiye olunca bir mankurt oluyor" ifadelerini kullandı. Suriye'ye yönelik operasyonlara ilişkin de açıklama yapan Erdoğan, "Bizim diğerlerinden farkımız kimsenin toprağında, birliğinde, beraberliğinde gözümüz yoktur. Hep söylediğimiz gibi, bir gece ansızın gelebiliriz, hem de her yere gelebiliriz" şeklinde konuştu.

Erdoğan: Bazıları bu bozkırda neden yatırım yaptığımızı anlamıyor, anlamak istemiyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat'ta 'Malazgirt Zaferi'nin 951'inci Yıldönümü' töreninde açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında muhalefete yüklenen Erdoğan, "Bazıları bu bozkırda neden yatırım yaptığımızı anlamıyor. Anlamak istemiyor. Aynı kesimler konu Türkiye olunca bir mankurt oluyor. Ahlat ve Malazgirt, geçmişi bugünü ve yarınıyla Türkiye’dir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik operasyonları hakkında da konuşan Erdoğan, "Kendileri istediği zaman istediği yere hareket düzenleyenlerin riyakarlıklarının farkındayız. Bu samimiyetsiz ifadeleri dikkate almıyoruz. Biz bu operasyonları sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan'ın açıklmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Cumhurbaşkanlığı Külliyemizin bir şubesini de burada inşa ederek ecdadımızın mirasına sahip çıkıyoruz. Gençlerimizin Ahlat'a ve Malazgirt'e sahip çıktıklarını gördükçe 2053 vizyonundan umudumuz artıyor.

Bazıları bu bozkıra neden yatırım yaptığımızı anlamıyor, anlamak istemiyor. Aynı kesimler mankurta dönüşüyor.

Her şey gibi iman da bir nasip meselesidir. Hiç kimsenin inancı ve imanıyla canları pahasına mücadele eden alın terini bu uğurda akıtan kahramanlarımıza saygısızlık etme hakkı da yoktur. Kimse duadan, tekbirden, salavattan rahatsız olmasın. Çünkü bu dualar, bu salavatlar herkesin her bir ferdin istiklali için verilen mücadelenin manevi zırhıdır.

Biz bu ülkedeki her bir vatandaşımızın standartlarını yükseltmek için asırlara bedel hizmetler ürettik ve üretiyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız her yardımı, her hizmeti bu anlayışla hayata geçirdik. Biz bu ülkedeki her bir ferdin geleceğine güvenle bakabilmesi için vizyonlarımızı genişletiyor, derinleştiriyor, büyütüyoruz. Biz buna 2023 demiştik, 2053 diyoruz, yarın 2071 diyerek yolumuza devam edeceğiz.

Kendileri istediği zaman istediği yere hareket düzenleyenlerin riyakarlıklarının farkındayız. Bu samimiyetsiz ifadeleri dikkate almıyoruz. Biz bu operasyonları sürdüreceğiz. Bizim diğerlerinden farkımız kimsenin toprağında, birliğinde, beraberliğinde gözümüz yoktur. Biz sadece huzurumuz için uğraşıyoruz. Hep söylediğimiz gibi, bir gece ansızın gelebiliriz, hem de her yere gelebiliriz. Geçmişi katliam lekeleriyle dolu olan hiçbir toplumun Türkiye’nin bu adil mücadelesine söz söylemeye hakkı yoktur.

Türkiye’nin önünü artık kesemediklerini görenlerin 2023 yaklaştıkça yeni oyunlar peşinde koşmaları boşuna değildir. Başaramayacaklar"