Biden-Erdoağan zirvesinin ardından taraflardan gelen açıklamalar piyasaları tatmin etmedi. Oluşan belirsizlik ortamı Türk Lirası varlıklar üzerinde baskıyı artırırken dün akşam saatlerinde 8,47'ye yükselen dolar/TL, bugün de 8,55'in üzerine hareketlendi.

Erdoğan – Biden görüşmesi piyasaları tatmin etmedi: Dolar 8,55'in üzerinde

Dolar/TL, ABD Başkanı Joe Biden ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü görüşmesi (14 Haziran) sonrası haftanın en düşük seviyelerinden yönünü sınırlı yukarı çevirerek güne 8,45 seviyesinde başladıktan sonra 8,55’i gördü.

Buluşma öncesinde 8,40 seviyelerinde seyreden dolar/TL, 8,47'nin üzerine çıktı ve gece boyu bu düzeyde hareket etti. Sabah saatlerine kadar bu seviyelerdeki seyrini koruyan dolar/TL, piyasalarda işlemlerin artmasıyla birlikte yüzde 1 yükselişle 8,55'in üzerine çıktı. Avro/TL ise dolar/TL ile aynı grafikleri çizdi ve 10,20'den 10,27-10,28 bandına yükseldi. Kur bu sabah ise 10,35'den işlem görüyor.

GÖZLER FED VE MERKEZ BANKASI’NDA

Brüksel'deki Erdoğan-Biden zirvesinin ardından kurlar yarın akşam açıklanacak olan Fed ve perşembe günkü (17 Haziran) TCMB faiz kararlarında olacak.

ERDOĞAN BİDEN GÖRÜŞMESİ

Erdoğan ve Biden, dün yaptıkları baş başa ve heyetler arası görüşmeyi pozitif ve verimli olarak niteledi ancak ilişkilerdeki sorunları nasıl aşacaklarına dair ipucu vermedi. Biden görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, “Büyük bölümü baş başa olmak üzere olumlu ve verimli bir görüşme geçirdik… Heyetlerimiz görüşmeleri sürdürecek. Türkiye ile ABD arasında mesafe kat edeceğimize güveniyorum” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca düzenlediği basın toplantısında görüşmeyi “son derece yararlı ve samimi” olarak niteledi ve “karşılıklı saygı ve çıkara dayalı verimli bir iş birliği döneminin başlaması noktasında güçlü bir iradenin olduğunu görüyorum” dedi. Erdoğan, Biden ile görüşmesine Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı ve bu nedenle F-35 programından fiilen çıkarıldığı S-400 füzelerini de ele aldıklarını ve konunun dışişleri ve savunma bakanları nezdinde izleneceğini ifade etti.