AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki görüşme bugün Türkiye saatiyle 18.45'te gerçekleşecek. Görüşmenin ana gündem maddesi F-16'lar olacak.

Erdoğan-Biden görüşmesinin saati belli oldu: Gündem F-16'lar

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, NATO zirvesinin düzenlendiği Madrid'de bugün bir görüşme yapacak.

NTV'de yer alan habere göre, Beyaz Saray, Başkan Biden'ın programını paylaştı. Beklenen görüşmenin saati 18.45 olarak belirlendi.

GÜNDEM F-16'LAR

İki ismin gündem başlıkları arasında ikili ilişkiler ve F-16'lar konusu yer alacak.

Görüşmenin bir saat sürmesi bekleniyor.

THK’NİN TEMEL GÜCÜNÜ F-16’LAR OLUŞTURUYOR

Türkiye’nin Rusya’dan alınan S-400’ler nedeniyle program ortağı olduğu F-35 yeni nesil savaş uçağı projesinden çıkarılmasının ardından ABD’nin Türkiye’ye gönderilmesine izin vermediği F-35’lerden doğan boşluğun Türk Hava Kuvvetleri tarafından yakın dönemde nasıl doldurulacağı bir süredir tartışılıyor. Daha önce F-35’lerin gelmesiyle sayıları 30 ile 50 arasında olan F-4 savaş uçaklarını peyderpey envanterden çıkarmayı planlayan ancak ABD ile yaşanan sorun nedeniyle bu planı sekteye uğrayan Türk Hava Kuvvetleri’nin temel gücünü, sayıları 240 civarında olan F-16’lar oluşturuyor. Türkiye, envanterdeki uçakların kullanım ömrünü uzatmak için modernizasyon projelerinin bir bölümünü kendi imkânlarıyla gerçekleştiriyor.