Erdoğan, ABD Başkanı Biden'ın Rusya lideri Putin'e yönelik "katil" sözü için, "Böyle bir ifade kullanması kabul edilebilir, yenilir yutulur değildir. Sayın Putin çok akıllıca, çok şık bir cevap vermiştir" dedi.

Erdoğan: Biden'ın Putin'e yönelik ifadeleri kabul edilemez

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkındaki "katil" ifadesine ilişkin konuşan Erdoğan, "Bir devlet başkanının kalkıp Rusya Devlet Başkanı'na böyle bir ifade kullanması kabul edilebilir, yenilir yutulur değildir" dedi.

24 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek AKP Kongresine ilişkin de konuşan Erdoğan, "Çarşamba günü yapacağım konuşma da 2023'ün manifestosu olacaktır" ifadesini kullandı. Erdoğan, "İnsan haklarıyla ilgili yaptığımız reform, ekonomi paketiyle ilgili bunları kapsayan çok daha geniş bir konuşmayı planlamış durumdayım. Çarşamba günü bu konuşmamızı ifade ederek, AK Parti olarak, MHP ile bir Cumhur İttifakı olarak 2023'e doğru çıktığımız bu yolda bu dayanışmamızın gereği neler olacaktır, bunları ifade edeceğiz" diye konuştu.

MUHABİRDEN MASKESİNİ ÇIKARTMASINI İSTEDİ

Soruları yanıtladığı sırada bir muhabirin sorusunu anlamayan Erdoğan, muhabirden maskesini çıkartmasını istedi. Erdoğan'ın kullandığı "Çıkar şunu ya, maske maske... Duymuyorum" ifadesi dikkat çekti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

BIDEN-PUTİN GERİLİMİ

"Bu ifadeler bir devlet başkanına yakışmayan bir ifadedir. Bir devlet başkanının kalkıp Rusya Devlet Başkanı'na böyle bir ifade kullanması kabul edilebilir, yenilir yutulur değildir. Sayın Putin çok akıllıca, çok şık bir cevap vermiştir.

KİLİS'E ATILAN ROKETLER

Son bir hafta 10 gün içerisindeki gelişmelerin tezahürüdür. Daha önce bir yanlış daha yapıldı. Bu rejim tarafından yapılan uygulamalar. Biz fırtınalarımızla gerekli cevabı verdik. Kilis'e yapılan saldırı kabul edilebilir bir saldırı değil. Bunun karşılığını veriyoruz.

AB YAPTIRIMLARININ ASKIYA ALINMASI

Bildiğiniz gibi AB'nin, dedikodusu çok yapılan yaptırımları askıya alma gibi gelişmeler var. Başta Doğu Akdeniz olmak üzere bir NATO ülkesi olan Türkiye'nin AB ile ilgili olarak gerek gümrük birliği, vize konusu, bunları karşılıklı olarak değerlendirme şansını bulacağız.

'ÇARŞAMBA GÜNÜ 2023'ÜN MANİFESTOSUNU AÇIKLAYACAĞIM'

Kongre noktasında ön hazırlıklarımızı yaptık. Sloganlarımızdan konuşmaya kadar hepsi en ideal şekilde hazırlanıyor. Çarşamba günü yapacağım konuşma da 2023'ün manifestosu olacaktır. İnsan haklarıyla ilgili yaptığımız reform, ekonomi paketiyle ilgili bunları kapsayan çok daha geniş bir konuşmayı planlamış durumdayım. Çarşamba günü bu konuşmamızı ifade ederek, AK Parti olarak, MHP ile bir Cumhur İttifakı olarak 2023'e doğru çıktığımız bu yolda bu dayanışmamızın gereği neler olacaktır, bunları ifade edeceğiz. Çok farklı bir dönemde kongreleri gerçekleştiriyoruz. Koronavirüs sürecinde yapıyoruz. MHP yaptı, biz yapacağız. 2023'e Cumhur İttifakı olarak çok güçlü şekilde hazırlanıyoruz. 2023 Türkiye'de bir dönüşüm süreci olacak."