Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğünde sağlık çalışanlarıyla iftar yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkışta yaptığı açıklamada ABD Başkan Biden'ın ‘soykırım’ açıklamasına yanıt vermedi. Erdoğan, salgın sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları için “İnanıyorum ki sevgili Peygamberimiz'e inşallah komşu olacaklardır. Çünkü onlar bu mücadeleyi bunun için verdiler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Biden'ın 'soykırım' açıklamasına değinmedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğünde sağlık çalışanlarıyla yaptığı iftar sonrası çıkışta açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında “Tüm bu Kovid salgını süresinde onlar hiçbir şeyden yılmadılar, kaçınmadılar. Gerek hastanelerde gerek evlerdeki müdahalelere varıncaya kadar yoğun bir çalışma içerisinde oldular. Hayatını kaybeden tüm sağlıkçı kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Bu akşam beraber iftar yaptığımız kardeşlerimiz her biri üçer kişilik gruplar halinde ev ev dolaşıyorlar. Evlere bu sağlık hizmetini götürecek kadar fedakarlık yapıyorlar” dedi.

Erdoğan, salgın ile mücadele sırasında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için, “Bu mücadeleyle hakka yürüyenler, inanıyorum ki sevgili Peygamberimiz'e inşallah komşu olacaklardır. Çünkü onlar bu mücadeleyi bunun için verdiler” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı’nın, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ermeni soykırımı ile ilgili açıklaması ile ilgili konuşmaması dikkat çekti.