AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD toplantısında konuştu

Erdoğan: Bizi düşmanlarımızın attıkları taştan ziyade içimizden atılan 'güller' yaralamıştır

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) toplantısında konuştu.

'BİZİ İÇİMİZDEN ATILAN GÜLLER YARALAMIŞTIR'

'Sürekli hayal kırıklığı yaşıyoruz' diyen Erdoğan, "Son yıllarda başımıza gelen her hadise bu bedelin bir parçasıdır. Bizi bu zorlu süreçte düşmanlarımızın attıkları taştan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır.

Aşık Reyhani ne güzel söylemiş, dağ o dur ki üzerinde kar ola, bülbül ola ki ötüşünde zar ola, dost odur ki zor gününde yar ola, geniş günde düşman bile yar olur. Biz de ülkemizin dar günlerinde fikrine, zikrine, siyasetine bakmaksızın herkesin milletimize yar olmasını beklerdik. Ama maalesef bu konuda sürekli hayal kırıklığı yaşıyoruz. Türkiye bölücü terör örgütüne karşı mücadele yürütüyor birileri terörist sevicilik yapıyor.

Türkiye FETÖ gibi eşine az rastlanır bir terör örgütüyle mücadele ediyor birileri sürekli bunlara su taşıyor. Birileri sürekli karşımızdakilerin yanında saf tutuyor. Türkiye, ekonomisine yönelik saldırıları bertaraf edip yeniden yükselişe geçmenin heyecanını yaşıyor, birileri moral bozmanın peşinde koşuyor. Kendi ülkelerine gül değil alenen taş atan bu kesimlerin yaptıkları işin adı siyaset değildir, bunun adı en hafif tabiriyle fırsatçılıktır, asıl olarak da kör düşmanlıktır" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmalarından diğer satır başları şu şekilde:

Dün biri çıkmış Türk tarımının nasıl bittiğini, mafolduğunu anlatıyor. Tarımdan da alakasının, ilgisinin olduğunu hiç mi hiç bilmiyorum. Ama ben yeri geldiğinde Polatlı'dayım, yeri geldiğinde Şerefli Koçhisar'dayım, yeri geldiğinde traktöre de zaman zaman aynı şekilde biniyor. Çiftçi kardeşlerim traktöre nasıl bilinir öğrettiler. Bu işi de yapıyoruz. Söylediği her şey yanlış. Kullandığı her rakam yanlış. Verdiği her bilgi yanlış"

"Bugün ekonomisini toparlamış bir ülke olarak yolumuza devam ediyoruz."

"Türkiye kendi içinde çok geniş yatırım, yurt dışında da çok geniş ticaret potansiyeli olan bir ülke. Ülkemiz için çalışkan, üretken ve yenilik için uğraşan herkesin, başımızın üstünde yeri vardır."

"Hak ve özgürlük alanlarını genişlettik."

"Küresel ağlarla sermaye ve kaynak çoğaltan çalışmalar ülkemize katkı sağlayacaktır. Nitelikli insan ihtiyacı her alanda olduğu gibi iş dünyasında da öne çıkıyor."

"Türkiye terörle mücadele veriyor. Birileri terör sevici oluyor, FETÖ ile mücadele veriyor, birileri ise bunların değirmenine su taşıyor."

"Türkiye'de içi boş muhalefetin malzemelerinden biri de bor meselesidir."

"Türkiye'de bor madenini gerçekten değerlendirecek çalışmaları biz yaptık. Önceden sadece ham maden olarak satılan boru aldık işledik, geliştirdik ürüne geliştirdik. Şimdi de taktik araçlarda, top namlularında, zırh olarak kullanılacak olan bor karbürü üretimine başlıyoruz."

"Fiber hat yatırımları konusunda engel çıkaranlar karşılarında bizzat şahsımı bulacaklarını bilmeliler."