Necip Fazıl Ödülleri adı verilen bir etkinlikte konuşan Erdoğan, "Bu ödüller fikir ve sanat dünyamızın zorbalarına karşı açılmış bir bayraktır. İlim ve fikir yoksunu bu yoksunları ilk günden itibaren ödülleri dillerine dolamalarının sebebi budur," iddiasında bulundu.

Erdoğan: Bu ödüller, kendilerinin dışında hiçkimseye var olma hakkı tanımayan zorbalara karşı açılmış bir bayraktır

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri töreninde konuştu.

"80 yıllık çileli ömrü boyunca bu ülkenin sanatında derin izler bırakan Necip Fazıl'ı rahmetle anıyoruz. Üstadın izini süren edebiyat damarının devam ettiğini görüyoruz. Üstad yılmadı, korkutulamadı. Çünkü o bir dava insanıydı," diyen Erdoğan, "Üstat eserleri ve mücadelesi ile bizlere rehberlik etmeyi sürdürüyor. Bu sene 8.si düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri aynı zamanda üstadın davasına bağlı kaldığımızın bir göstergesidir. Hem Star Medya yayıncılığın hem de Kültür Bakanlığımızın hem de jürimizin sayesinde Necip Fazıl Ödülleri kültür sanat dünyamıza yön vermiştir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bu ülkenin ufkunu genişleten üstat Necip Fazıl'ı da rahmetle anıyoruz. Üstadın izini süren güçlü bir düşünce ve edebiyat damarının bugünde ülkemizde ruhları temizlediğini görüyoruz. Üstat korkmadı, korkutulamadı. Çünkü o dava insanıydı. Verdiği cevap çok asildi. 'Siz burada hancı ben de bu dava da yolcu oldukça bu hana daha çok uğrarım' diyordu. Üstat bu en basit bir yerde geri vitese takanlardan değildi. Dimdik ayakta yoluna devam edenlerdendi. Bu ödüller aynı zamanda üstadın davasına, mücadelesine samimiyetle bağlı kaldığımızın bir göstergesidir. Bu ödüller ayrıca milletimizin ruh kökünü diri ve ayakta tutmamızın timsalidir," dedi.

Erdoğan, devamında "Bu süreç içerisinde üstadın değerli evlatlarından Mehmet Bey'e çok teşekkür ediyorum. Bu ödüller fikir ve sanat dünyamızın zorbalarına karşı açılmış bir bayraktır. İlim ve fikir yoksunu bu yoksunları ilk günden itibaren ödülleri dillerine dolamalarının sebebi budur. Yıllardır al gülüm ver gülüm işlettikleri tezgahları dağılmıştır. Sadece AKM'nin inşa sürecinde sergilenen rezillikler bu zihniyetin gerçek yüzünün görülmesini sağlamıştır," dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Elbette değişim hayatın gerçeğidir ancak değişim ile yozlaşma arasında bir fark vardır. İnsanlık kadim yönlerinin etkilendiği bir dejenerasyon yaşamaktadır. İnsanı insanın kurdu olarak gören hastalıklı yaklaşım sadece güçlünün ayakta kaldığı bir sistem inşa etti. Beyaz adam vahşi toplumlara sözde medeniyet götürme iddiası ile soykırımlara imza attı."

Erdoğan'ın dağıttığı ödüller:

Necip Fazıl Şiir Ödülü: Mustafa Aydoğan

Necip Fazıl Hikâye-Roman Ödülü: Mukadder Gemici

Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü: Prof. Dr. Tahsin Görgün

Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Safiye Gölbaşı

Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Kadir Daniş

Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü: Hashim Cabrera

Necip Fazıl Saygı Ödülü: Prof. Dr. Süleyman Uludağ