AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç ile bir araya geldi. Görüşme 1,5 saat sürdü. Arınç görüşme için "Çok olumlu, dostane bir görüşmeydi" dedi.

Erdoğan, Bülent Arınç'la görüştü

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ile görüştü. Görüşmenin Erdoğan'ın daveti üzerine gerçekleştiği ve 1,5 saat sürdüğü öğrenildi.

Saat 21.00'e doğru Erdoğan'ın yanından ayrıldığını belirten Arınç, BBC Türkçe'ye "Çok olumlu, dostane bir görüşmeydi" dedi.

HELALLİK İSTEMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda YİK Üyeliği'nden istifa eden Bülent Arınç, AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Arınç, Erdoğan'a kırgın olduğunu ve helallik beklediğini söylemişti.

Erdoğan ile ilişkisi hakkında konuşan Bülent Arınç, “Ona karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum. Beni fazla zorlamasınlar. Çünkü içtihatlar zaman zaman değişebilir” demişti. Arınç ayrıca Erdoğan’dan ‘helallik’ beklediğini söyledi. Bahçeli için ise “Bahçeli geçmişten beri bizim dışımızda bir insan. O ne söylerse onunla başka türlü hesaplaşırız zamanı, zemini geldiğinde…” ifadelerini kullanmıştı.

Arınç, şunları söylemişti:

“Özelde bana ağabey diye hitap eder, biz Tayyip Bey diye ona hitap ederiz. Evet, eski samimi günler şu anda yok ama bu bizim özündeki beraberliğimizi değiştirmez. Elbette bana karşı söylenmiş sözlerden dolayı kendisinden bir helallik dilerim, beklerim. Bu çok önemli çünkü benim için. Ben onu Bahçeli gibi görmüyorum, Bahçeli geçmişten beri bizim dışımızda bir insan. O ne söylerse onunla başka türlü hesaplaşırız zamanı, zemini geldiğinde. Ama ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde olan insanlar birbirlerini kırmamalı, birbirlerine sırt çevirmemeli. Bir adam eşkiyaya sahip çıkarken benim kardeş diyebildiğim bir insan bana sahip çıkmazsa ben bundan gücenirim. Bunun da helallik olarak bana dönmesini isterim. Biz bunları kendi aramızda halledeceğiz inşallah. Bundan dolayı bir kırgınlığım elbette vardır ama bunu reddedecek noktada değiliz.”