Tekirdağ Şehir Hastanesi açılışında konuşan Erdoğan, "Büyük devlet, zor zamanlarda vatandaşının yanında olabilen devlettir" dedi. Erdoğan, "158 ülkeye maske, tulum, ilaç, elimizde ne varsa gönderdik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Büyük devlet, zor zamanlarda vatandaşının yanında olabilen devlettir

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Şehir Hastanesi açılışında açıklamalarda bulundu.

"Büyük devlet, zor zamanlarda vatandaşının yanında olabilen devlettir" diyen Erdoğan, "Salgın sürecinde adeta takke düştü kel göründü misali yüzlerdeki makyajlar akmış gerçekler ortaya dökülmüştür. Dünyada ciddi sıkıntılar yaşandı" ifadelelerini kullandı.

Erdoğan, "158 ülkeye maske, tulum, ilaç, elimizde ne varsa gönderdik. Çünkü biz her zaman için nerede bir sıkıntı varsa onların yanında olmayı kültürümüzün, medeniyetimizin bir gereği olarak biliyoruz ve adımları da buna göre atıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biz birileri gibi yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı sağa sola değil doğrudan milletimize anlatıyor. Milletimizin icazetini alıyoruz. Seçim meydanlarında ne söz verdiysek onları yapmanın çabası içindeyiz.

Bunlar emek vermek gayret etmek üretmek yerine üretene hizmet götürene çamur atmayı marifet sandılar. Ankara’daki sırça köşklerinden, gazete köşelerinden milleti aşağılamayı tercih ettiler. Oyunu bir torba kömüre, makarnaya satmayacak bir millet olduğunu idrak edemediler. Bu kifayetsiz müsterihleri artık biz de, milletimiz de çok iyi tanıyoruz.

Muhteşem bir sağlık tesisinin açılış heyecanını sizlerle yaşıyoruz. Bugün İsmail Fehmi Cumalioğlu Tekirdağ Şehir Hastanesi her bakımdan şehrimizin iftihar kaynağı olacak bir eserdir. Tekirdağ Şehir Hastanesi, Yunanistan ve Bulgaristan dahil bölgenin en gelişmiş entegre sağlık kuruluşudur.

Bu muhteşem eserin tekrardan hayırlı olmasını diliyorum.

Büyük devlet, zor zamanlarda vatandaşının yanında olabilen devlettir. Salgın döneminde dünyadaki tüm devletler gerçek kapasitelerini görmüştür. Salgın sürecinde adeta takke düştü kel göründü misali yüzlerdeki makyajlar akmış gerçekler ortaya dökülmüştür. Dünyada ciddi sıkıntılar yaşandı. Kağıt üzerinde maddi bakımdan zengin görünen ülkelerin ne hastane kapasitelerinin ne sağlık personeli sayışlarının ne sağlık sigortası sistemlerinin böyle bir yükü taşıyamadığı ortaya çıktı.

158 ülkeye maske, tulum, ilaç, elimizde ne varsa gönderdik. Çünkü biz her zaman için nerede bir sıkıntı varsa onların yanında olmayı kültürümüzün, medeniyetimizin bir gereği olarak biliyoruz ve adımları da buna göre atıyoruz.

Salgın döneminde gelişmiş ülkeler gerçek kapasitelerini gördü. Türkiye salgında başarılı bir sınav verdi. Salgınla mücadele henüz bitmedi. Son haftalarda hasta sayılarında artan tırmanış bu acı gerçeği hatırlattı.

Ne olur, Allah rızası için, yok dışarsıymış, yok kafeteryaymış, yok şurası, yok burasıymış; sigara içmeyi lütfen bırakın. Kendi kendinizin katili olmayın.

Bu süreçte en önemli sorumluluk vatandaşlarımıza düşüyor. Salgınla mücadelenin ilk ve en önemli şartı virüsü kapmamak, hastalığa yakalanmamaktır. Bunun için de TAMAM diyerek slonganlaştırdığımız kurallara uyulması şarttır. Tüm vatandaşlarımı kurallara riayet etmeye çağırıyorum."