AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti'ye yönelik 'masayı terk et' çağrısı gündemdeki yerini korurken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti'yi hedef aldı. Bahçeli, "Bu iki partinin (CHP-İYİ Parti) HDP'den ne farkı vardır. Bir CHP'li çıkıp 'Teröristin PKK üyeliği muamma' diyebiliyor. Bir İP'li çıkıp 'Ne delil var?' diye sorabiliyor" dedi.

Erdoğan çağrı yapmıştı: Bahçeli "İYİ Parti'nin HDP'den ne farkı var" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında HDP'yi hedef alan Bahçeli, "Pençe-Kılıç Harekatı Türk milletinin hukuki bir hakkıdır. Bunun durdurulması için dünyaya çağrı yapan HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir" dedi.

Bahçeli, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'masayı terk et' çağrısı yaptığı İYİ Parti'ye de tepki gösterdi. CHP ve İYİ Parti'ye yüklenen Bahçeli, "CHP'nin bazı yöneticilerine bakıldığında İstiklal Caddesi'nde bomba patlatan teröristleri ve örgütlerini aklama ve arındırma çabasında oldukları fark edilecektir. İP'in bazı yöneticilerine bakıldığında aynı tavır ve tutumla hareket ettikleri görülecektir. Bunlar terör örgütlerine bir nevi cephane taşıyan köksüzlerdir. Sorarım sizlere, bu iki partinin HDP'den ne farkı vardır" diye konuştu.

Erdoğan'ın Katar'da Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi ile buluşmasını değerlendiren Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar'da kurduğu temas, doğru bir temastır" dedi.

Bahçeli açıklamasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de görüşülmesi gerektiğini ifade etti.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biz bu ülkeyi çok seviyoruz, her insanımızı kucaklıyoruz. Masalarda değil, meydanlardayız. Zalimlerin menüsü değil, zaferlerin meftunuyuz. MHP'ye yargısız infaza heves edenlere, demokrasinin ve sandığın kaç bucak olduğunu göstermenin azmindeyiz. Mücadelemizde kesinlikle gevşemeyeceğiz.

MHP, algı oyunlarını bozarak geliyor. MHP, kiralık kalemlerin sahiplerini yenerek geliyor. MHP, anket şirketlerini bozguna uğrata uğrata geliyor. Hiçbir engele takılmadan inanmış adımlarla hak ettiğimiz başarıya ulaşmak için yılgınlık göstermiyoruz.

100 yıl evvel Türkiye'yi kuran Türk milliyetçiliğinin 100 yıl sonra aynı fikirlerle Türk ve Türkiye Yüzyılını inşa ve ihyasında büyük rol oynayacağına inanıyoruz. Geleceğin süper günü Türkiye'dir. Cumhur İttifakı ise beka ufku, birlik ve beraberlik şuurdur.

2023 yılında adayımız belli, kararımız nettir. Onun bunun ağzına bakan siyasi güruhun önümüze taş koyması, kararlı duruşumuzu sarsmaya kalkışması beyhudedir, boşuna gayrettir.

Eğitim ve öğretim dediğimiz çok boyutlu hayat gönüller arasındadır. Öğretmeni sevmek insanı sevmektir. Öğretmenlerimiz büyük ruh mimarlarıdır. Onlara karşı kalbimiz minnet hisleriyle doludur. Öğretmenlerimize ne yapsak bin defa helal olsun diyorum, üzerimize ne düşüyorsa yapmanın sözünü veriyorum.

Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Ücretli, sözleşmeli veya bir başka ad ve tanım altında hiçbir öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir.

ABD'YE TEPKİ

ABD'nin 10 Kasım 2022'de Litvanya'da hedef ülkelerin muhaliflerini aynı potada buluşturması, Enes Kanter isimli teröristin katılması, Cumhurbaşkanımızın iftiralara maruz kalması hak mıdır? İstiklal Caddesi'nde bombayla bebek arabası devirmek, 6 insanımızı katletmek bir hakkın konusu mudur? TV'de sabit fikirli sözde yorumculara, aydınım diye ortalıkta gezinen şarlatanlara bilmediğimiz hangi hak ve hukuk zemininde dayanmak mümkündür?

HDP'Yİ HEDEF ALDI

Pençe-Kılıç Harekatı Türk milletinin hukuki bir hakkıdır. Bunun durdurulması için dünyaya çağrı yapan HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir. Böylesi parti görünümlü örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır. Bu bölücü şebeke kapatılmasın da bölücülere para aktarılması devam mı etsin? AYM'nin neyi beklediğini sormayalım mı? HDP zaman ayarlı bombadır.

Buradan baktığımızda CHP'yi HDP'den, HDP'yi CHP'den ayrı tutmamız hayaldir. Öldürülen teröristlere başsağlığı dilemek, Türkiye'nin karşısında konumlanmak hafif meşrepliktir. HDP ile iş tutup aynı emellerde bulunanlar bu sözlerimin muhatabıdır.

CHP VE İYİ PARTİ'YE YÜKLENDİ

CHP'nin bazı yöneticilerine bakıldığında İstiklal Caddesi'nde bomba patlatan teröristleri ve örgütlerini aklama ve arındırma çabasında oldukları fark edilecektir. 'Belge var mı?' diye sordukları, terör saldırılarını muamma olarak tanımaları vahim bir çarpıklıktır. İP'in bazı yöneticilerine bakıldığında aynı tavır ve tutumla hareket ettikleri görülecektir. Bunlar terör örgütlerine bir nevi cephane taşıyan köksüzlerdir. Sorarım sizlere, bu iki partinin HDP'den ne farkı vardır. Bir CHP'li çıkıp 'Teröristin PKK üyeliği muamma' diyebiliyor. Bir İP'li çıkıp 'Ne delil var?' diye sorabiliyor.

SOYLU'YA DESTEK

İçişleri Bakanımıza alçak diyen, haksız suçlamalarda bulunan PKK/YPG adına saldıran terörist seviyelerin topu alçaktır, namerttir. TSK'ya iftira atanların alayı birden düşman saflarında paralı askerliğe talip olmuş müptezelleridir. Terör örgütlerinin sözcülüğüne meyletmek, devlete ve hükümete hakaret etmek haramzadeliktir. Zillet partilerinin neden olduğu ekonomik sızma, tehdit ve sömürme, varlığımıza yönelik tehdit, devlet kurumlarına yönelik kuşatma, milli yapımıza saldırı, inançlarımıza saldırıyla karşı karşıyadır. Hepsini karşılamaya hazırız.

ERDOĞAN-SİSİ BULUŞMASI

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar'da kurduğu temas, doğru bir temastır. Bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı; Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad'la da görüşme vasadı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır.

KILIÇDAROĞLU'NUN BORSA AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Borsası'na yönelik açıklamalarını olağan görmemiz düşünülemeyecektir. Borsa'ya bizim güvenimiz tamdır.

Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyim. Zincir marketlerin FETÖ'yle irtibatı araştırılması gerekmektedir. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir."