AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Muğla mitinginde konuştu. CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "CHP kirliliktir, CHP susuzluktur, CHP çöp dağıdır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: CHP kirliliktir, CHP susuzluktur, CHP çöp dağıdır

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Muğla mitinginde konuştu. CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "CHP kirliliktir, CHP susuzluktur, CHP çöp dağıdır. Çöp dağı patladı Ümraniye'de kim vardı, CHP. 39 kardeşimiz öldü, bu kardeşiniz oraya stat yaptı" ifadelerini kullandı. "Tek parti dönemi CHP'sine güzelleme yaptıkları da oluyor" diyen Erdoğan, "Tek adam tek adam diyor Bay Kemal, tek adam varsa sensin. Cumhurbaşkanı adayı olan arkadaşını 'gel bakalım Muharrem' diye çağırıyorsun" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Seçimler demokrasinin adeta er meydanıdır. Ne kadar çok adayla yarışırsak o kadar memnun oluruz.

Bay Muharrem'e bir şeyler oldu. İmam hatiplere kafayı takmış. İmam hatip mezunu değilim ama 3 yıl görev yaptım diyor. Bir garip adam. İmam hatip mezunu adam cumhurbaşkanı olmuş, ben de imam hatip bitirsem olabilirdim. Sana olamazsın diyen mi var? Ama diyorum ya, sen daha çırak bile olamadın.

'HİÇBİR YERDE ANLATMADIKLARIMI ANLATACAĞIM'

Biz seçim meydanlarında yaptıklarımızı, halen yapmakta olduklarımızı, yapacak olduklarımızı, 2023, 2051, 2071 vizyonlarımızı anlatıyoruz. Onlar sadece yıkmayı anlatıyorlar. Bugün size çok farklı bir proje ile geldim. Bugün size anlatacaklarımı hiçbir yerde anlatmadım ama detaylarını yarın Kanal D- CNN Türk ortak yayınında anlatacağım.

Biz çıraklığımızı belediye başkanlığı döneminde yaptık. İstanbul'da çöp dağları var mıydı? Vardı. Kim vardı, CHP. CHP kirliliktir, CHP susuzluktur, CHP çöp dağıdır.

Çöp dağı patladı Ümraniye'de kim vardı, CHP. 39 kardeşimiz öldü, bu kardeşiniz oraya stat yaptı. Muğla Stadı'nı millet bahçesine çevireceğiz.

Muğla Stadı'nı inşallah millet bahçesine döndüreceğiz. Muğla'ya da süratle bir stadyum ayrıca yapacağız.

"ONLAR SADECE YIKIM ANLATIYORLAR"

Biz seçim meydanında yaptıklarımızı yapacaklarımızı anlatıyoruz. 2023, 2053, 2071 vizyonlarımızı anlatıyoruz. Ötekiler ne anlatıyor? Onlar sadece yıkmayı anlatıyorlar. Bunların kafalarında ve kalplerinde bu millete dair samimi bir proje yok. Daha yola çıkarken açıkladıkları proje Türkiye'yi eski günlerine geri döndürme projesidir.

Tek parti dönemi CHP'sine güzelleme yaptıkları da oluyor. Tek adam tek adam diyor Bay Kemal, tek adam varsa sensin. Cumhurbaşkanı adayı olan arkadaşını 'gel bakalım Muharrem' diye çağırıyorsun.

284 bin yeni derslik yaptık, siz onları da yıkacak mısınız? AK Parti 584 bin öğretmeni işe başlattı, onları işten çıkaracak mısınız? Bay Kemal çıkmış, öğretmenleri atayacağız diyor, atadık, atıyoruz. Bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz. AK Parti 5 bine yakın ambulansı devreye soktu, onları da hurdaya çıkaracak mısınız? AK Parti 383 kilometre uzunluğa sahip 258 tünel açtı bunları taşla dolduracak mısınız Bay Kemal? AK Parti emeklilerin maaşlarını 2, 3, 4 katına çıkardı. Siz bunları eski haline mi döndüreceksiniz?

Muhalefet adayları karşınıza oy istemeye gelince bunları sorun.

"BUNLAR BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI OLACAK ÖYLE Mİ?"

Bunların halini görüyorsunuz, birbirlerinden farkı var mı Allah aşkına? Bunlar bu ülkeye cumhurbaşkanı olacak öyle mi? AK Parti Türkiye’de 131 yeni üniversite açtı. Siz onları da kapatacak mısınız? AK Parti Türkiye’de 69 milyon kişiye geniş bant internet sağladı. Siz onu da kesecek misiniz? AK Parti Türkiye’de 540 bin yeni sağlık çalışanını işe aldı. Siz onları da kapı dışarı mı edeceksiniz?

Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak, yerli ve milli otomobile karşı çıkmakla bu ülkeye cumhurbaşkanı olunur mu? İtalyanlarla anlaştık ATAK helikopterimizi yapıyoruz. Bu ATAK helikopterlerimiz teröristlere mezar mezar. Çıkmış biri diyor ki bunların parçaları dışarıdan geliyor. Yazık yazık. Sadece Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4500. Cerablus’u katlıyorum. Mehmetçiğimizden Allah razı olsun diyorum, ÖSO’dan Allah razı olsun diyorum. Bay Kemal ÖSO’ya terörist diyor. Yazıklar olsun sana. Benim Mehmedim ile birlikte teröristlerle savaşanlara nasıl terörist dersin. Ne dedi geldiğimiz zaman apoletlerini sökeceğim dedi. Ya senin geleceğin filan yok. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanır. İkinci ordunun komutanı Metin Paşa protokol mensubu, Tayyip Erdoğan da başkomutan. Anayasaya göre ben başkomutanım. Bay Muharrem sen kimsin? Sen fizik öğretmeni olmuşsun ama okuma yazman yok.