AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum'da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı konuşmada muhalefeti, "Birileri masa kurup sabah akşam iftira üretirken, biz eser ve hizmet üretiyoruz, dertlere derman oluyoruz" ifadeleriyle hedef alan Erdoğan, ekonomiye ilişkin de konuştu, "İnşallah doğalgazı çıkarttığımız andan itibaren unutmayın bu ülke bambaşka olacak, daha güçlü olacak" dedi.

Erdoğan Çorum'da konuştu: Hayal sattı, muhalefeti hedef aldı
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadeş Barış Meydanı'nda düzenlenen Çorum Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı konuşmada, muhalefeti hedef alan Erdoğan, ekonomiye ilişkin de 'sabır' mesajlarına devam etti.

6'lı masaya ilişkin "Birileri masa kurup sabah akşam iftira üretirken, biz eser ve hizmet üretiyoruz, dertlere derman oluyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, muhalefeti, "Artık CHP ve şurekası bırakın Türkiye'nin kazanımlarını engellemeyi, arkada nal toplayacaklar. Zaten yaptıkları bir şey yok, sadece laf, iftira" sözleriyle hedef aldı.

'DOĞALGAZI ÇIKARDIĞIMIZ AN BU ÜLKE BAMBAŞKA OLACAK'

Burada yaptığı konuşmada, ekonomiye ilişkin mesajlar da veren Erdoğan, bir kez daha 'hayal' sattı. Erdoğan, "İnşallah doğalgazı çıkardığımız andan itibaren unutmayın bu ülke bambaşka olacak, daha güçlü olacak. Halkımıza bunun yansıması da farklı olacak" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"3,5 yıllık hasretin ardından dünyanın merkezi Çorum'da yine yüz yüze sizlerle birlikte olmanın memnuniyeti içindeyim. Biz Çorum'u özlemiştik, sizleri çok göresimiz gelmişti. Çorumlu kardeşlerimizin de bizleri göresi gelmiş.

Çorum'a olan bir şükran borcumu huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. 2019 mahalli idareler seçimi öncesinde bize verdiğiniz söze sahip çıktığınız için her birinize teşekkür ediyorum. O gün kışın soğuğu ve ayazına rağmen meydanlara sığmamıştık, Çorum bugün de tarih yazıyor.

Milletin adamı, milletin partisi Cumhur İttifakı varken gayrısına meyletmeyen tüm Çorumlulardan Allah razı olsun diyorum. Yine birileri çıkacak, şu sevdaya çamur atmaya kalkacak. Yine bazı kendini bilmezler aramızdaki muhabbete kara çalmaya yeltenecek. Otel salonlarını dolduramayanlar şu sevgi selini hafife alacaklar.

Yarın partimizin 21. yıldönümüne ulaşacağız. Pazartesi Ankara'da 21. yaşımızı özellikle farklı bir şekilde şanımıza, şerefmize uyugn bir şekilde idrak edeceğiz. 14 Ağustos 2001'de hangi heyecanla yola çıktıysak bugün de aynı heyecanı yüreğimizde taşıyoruz.

'ŞURADA POSTER GÖRÜYORUM, ALTILI MASA MENÜSÜ DİYORLAR'

Şurada bir poster görüyorum; "6'lı masa menüsü" diyor. Herhalde siz bu menüyü görmüşsünüzdür. Bu menüde ne var; yalan çorbası, laf salatası, koltuk kebabı, kandil dolması, selo kahvaltısı var. Ne ararsan var. Türkiye'ye hizmet davamızdan asla geri adım atmadık. Saldırılara maruz kalsak da hep daha iyi ve güzele ulaşmanın mücadelesini verdik. Yol, çevre, konut projeleriyle şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırdık. Gece gündüz demeden gayret gösterdik. Ülkemizin her karış toprağında mührümüzün olduğunu görüyoruz. Biz eser, hizmet üretiyor, milletimizin dertlerine derman üretiyoruz.

'AVRUPALILAR 'KIŞI NASIL GEÇİRECEĞİZ' DİYE DÜŞÜNÜRKEN BİZ STRATEJİK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ'

Yeri geliyor Ukrayna'dayız, yeri geliyor Rusya'dayız. Niye? Biz Türkiye'yiz. Sınırlarımız içinde terör örgütlerine nefes aldırmadığımız gibi, sınırlarımız dışında da teröristlerin tepelerine tepelerine biniyoruz. Bunu da başkalarının emanet silahları ile değil, yerli milli helikopterlerle, SİHA'larla yapıyoruz. Diplomaside Türkiye'nin konumunu güçlendirdik. Hadiseleri tribünden seyretmek yerine, krizlere müdahil oluyor, savaşan tarafları dahi aynı zeminde buluşturabiliyoruz. Avrupalılar kışı nasıl geçireceğiz diye düşünürken biz şimdiden stratejik çalışmalar yürütüyoruz. Boru hattı projeleri ile ülkemizi doğu ile batı arasında en önemli enerji köprülerinden birine dönüştürdük. Şu anda 4 tane sondaj gemimiz var. 2 tane sismik araştırma gemimiz var. 6 gemimizle Akdeniz'de, Karadeniz'de arama tarama yapıyoruz. İnşallah doğalgazı çıkarttığımız andan itibaren, bu ülke bambaşka olacak. Halkımıza bunun yansıması da şüphesiz ki farklı olacak. Abdülhamid Han'ın da ülkemize güzel haberler vereceğine inanıyorum. Enerjide de Türkiye'yi çok farklı bir konuma taşıyacağız. Yiğitler, hayattaki hemen her şey gibi, ülkeye ve millete hizmet de nasip işidir.

TARIM KREDİ MARKETLERİNDE İNDİRİM

CHP ve arkadaşları sabah akşam birbirlerine laf yetiştiriyor. Şimdi koyun kuzuda yüzde 25 indirim yaptık. Büyük baştada yüzde 30-35 indirime gidiyoruz. 40 üründe indirime gidiyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri'nden alışverişinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Bazı zincir marketlerde kendini buna göre, ayarlayacak.

CHP ve şurekası bundan sonra arkadan nal toplayacaklar nal. Zaten yaptıkları birşey yok sadece laf, laf, laf. Hepsini aşacağız. Bu arada Türkiye'nin çıkarlarını gözetmekten başka bu iktidarın bir amacı yok. Ama CHP'li belediyelerdeki ahlaksızlık, yolsuzluk olayları almış başını gidiyor. Bunun mesleği bu. Şimdi ise koltuktan şimdi kalkamıyor. Ülkenin gündemini meşgul ediyorlar. Bay Kemal'in çok farklı özellikleri var. Birisi de SSK'nın başındayken hastanelerimizi ne hale getirdiğini biliyorsunuz değil mi? Biz şuna bakacağız memleket işi gönül işi.

'CHP'YE OY VEREN VATANDAŞLARIMA ÜZÜLÜYORUM'

Çok net söylüyorum. Bay Kemal ve arkadaşLarının bu durumunu gördükçe CHP'ye oy veren vatandaşlarıma gerçekten üzülüyorum. Bu kadar kıvırmayı bırakın rüzgar gülü bile dayanamaz. Polisimize, askerimize el kaldıranların yanında olanlardan hiçbir şey olmaz. Bunların tek sermayeleri kızarmayan yüzleri, yaşarmayan gözleridir. Şimdi artık bunlar, bu tür adımları atacak durumda değiller. Gittikleri her yerde yalan, yanlış bütün ellerinde olan büyükşehirlerde attıkları doğru dürüst adım yok. Geçen gün işsizlikle ilgili iddia ortaya atıyor. Bu zat bahar aylarında elektriğe kafayı takmış, kendini günlerce karanlığa mahkum etmişti. Milleti kandırmaya çalışmıştı. Sadece milleti değil, misafir oldukları kişileri de aldatmışlar.

Son 20 yılda sizler 15 seçimin tamamında bize sahip çıktınız. Rekor oy oranlarıyla desteğini esirgemediniz. Biz de Çorum'un çehresini değiştirdik. Çorum deyin sanayi, ihracat geliyor. Çorum'u savunma sanayiinde öne çıkarıyoruz. 6 milyarlık yatırımla barut, fişek ve kapsül şirketi kuruyoruz. Bu yatırım savunma sanayiisine ayrı bir güç katacak."