Erdoğan, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri projesinin temel atma programında proje için "36 ayda biter" diyen müteahhidi, "Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun! Ne yapıyorsun sen? Hamza bey, 36 aydan başladı, 30’a indi. Ne diyor bu? Bu müteahhidi değiştirelim biz. Olmaz, bu olmaz… Sen Kanuni Sultan Süleyman’ı duydun mu?" şeklindeki sözlerle azarladı.

Erdoğan’dan '36 ayda biter’ diyen müteahhide fırça: Sen nasıl Fatih torunusun!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’ projesinin temel atma programında konuştu.

Sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak başlayan Erdoğan, konuşmasını bitirmeden önce de projenin müteahhidini azarladı.

Erdoğan, açıklamasında aile yapısına da değinerek, "Huzur evlerinde kalan yaşlılarımızın önemli bir kısmının iyi eğitimli, iyi kariyerli, yüksek gelirli çocuklara sahip olmaları düşündürücüdür" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamasında dikkat çekenler şöyle:

"Belediye başkanlığımda Kayış Dağı'nda bir Darülaceze’nin temelini atmış, açılışlını yapmıştık. Şu andaki malum iktidar aynı şekilde bugün temelini atacağımız adımlarla süreci devam ettiriyor.

Bir şeyi sormam lazım; İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı üstlenmiş olan kişi veya kişilerin acaba bu alanlarda adımları var mıdır? Ya bir şey yapın… Yani bir suyu akmayan musluğu açmakla biz hizmet ettik diyemezsiniz. Milleti aldatmayın; gelin bu tür eserleri yapın.

Huzur evlerinde kalan yaşlılarımızın önemli bir kısmının iyi eğitimli, iyi kariyerli, yüksek gelirli çocuklara sahip olmaları düşündürücüdür.

Büyükanne, büyükbaba ve torunların aynı evde oturmasalar bile aynı ortamda hayatlarını sürdürdükleri büyük ailelerin giderek azalıyor olması da üzüntü vericidir. Aile yapısındaki bu dağılma ve aşınma nesilden nesle aktarılan değerlerimizin geleceğinde de bir belirsizliğe ne yazık ki yol açmıştır. Eğitim önce ailede başlar.

MÜTEAHHİDE AZAR

Sen ne kadar sürede bitireceksin? … Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun! Ne yapıyorsun sen? Hamza bey, 36 aydan başladı, 30’a indi. Ne diyor bu? Bu müteahhidi değiştirelim biz. Olmaz, bu olmaz… Sen Kanuni Sultan Süleyman’ı duydun mu? Tanıdın mı? Süleymaniye’yi ne kadar zamanda bitirdi? Hamza bey, Süleymaniye’yi ne kadar zamanda bitirdi? Bir yılın altına düşürdü mü? (Müteahhide dönerek) Bak… Olmaz… 24 saat anlayışıyla çalışacaksınız ve burayı kesinlikle önümüzdeki bu günlerde burayı bitirmeniz lazım."