Covid-19 salgını doğrultusunda 65 yaş üstü yurttaşlara dağıtılan hijyen kitlerinde Erdoğan’ın mektubu da yer aldı. Türkiye’nin koronavirüsle mücadelede dünyanın en hazırlıklı ülkesi olduğunu öne süren Erdoğan, “Sizlere koruyucu maske ve kolonya hediye ediyoruz” dedi

Erdoğan'dan 65 yaş üstü yurttaşlara mektup: En iyi biziz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını tedbirleri doğrultusunda 65 ve üzeri yaştaki yurttaşlara dağıtılan paketlerde yer alan mektubunda, Türkiye’nin koronavirüsle mücadelede dünyanın en hazırlıklı ülkesi olduğunu, en güçlü genel sağlık sigorta sistemini hayata geçirdiğini, en modern hastanelerini inşa ettiğini ve dünyanın örnek aldığı bir ülke olduğunu öne sürdü.

AKP’li Cumhurbaşkanı ayrıca, “165 bin doktorumuz, 205 bini hemşire olmak üzere 490 bin sağlık ve 360 bin destek personelimizle devasa bir sağlık ordusuna sahibiz” ifadelerini kullandı.

'KOLONYA HEDİYE EDİYORUZ'

Mektubunu “Sizlere koruyucu maske ve kolonya hediye ediyoruz” diyerek bitiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tüm bu tedbirlerin yanında, Bilim Kurulunun da önerileriyle sizlere koruyucu maske ve kolonya hediye ediyoruz. Müsterih olunuz hiçbir virüs, hiçbir salgın Türkiye'den güçlü değildir. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışına sahip bir medeniyetin mirasçıları olarak bizim önceliğimiz her bir vatandaşımızın sağlığıdır. Her badirede olduğu gibi bu sıkıntılı süreçten de birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek çıkacağımızdan şüphem yoktur.”