AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'li şirket yöneticilerine seslendi. Erdoğan, şirket yöneticilerine Türkiye'nin Haziran'da normalleşmeyi planladığını söyledi.

Erdoğan'dan ABD'li CEO'lara: Haziran'da normalleşmeyi hedefliyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'li şirket yöneticileriyle yaptığı çevrimiçi toplantıda açıklamalarda bulundu.

"Kamu özel ortaklığı ile hayata geçirdiğimiz şehir hastanelerimiz, özellikle salgın döneminde kritik rol üstlendiler. Aşı konusunda 29 milyon doza yaklaştık. Özellikle Haziran ayında yoğun bir aşı kampanyası yürüterek ülkemizde normalleşmeyi temin etmek istiyoruz. Haziran'da normalleşmeyi hedefliyoruz," ifadelerini kullanan Erdoğan, şirket yöneticilerine "Dünyada birçok ekonominin durma noktasına geldiği noktada, hem kamu hem de özel sektör yatırımlarımızı sürdürdük," dedi.

Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Yüzde 1,8'lik oranla Çin'in ardından G20 içerisinde en yüksek büyümeyi kaydeden ülke olduk. 2021 yılının ilk dört ayında ihracatımız, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artarak 4 milyar 272 milyon doları buldu. Salgının yol açtığı belirsizliklere rağmen Türkiye'ye olan yatırım talebinde ciddi bir artış gözlemliyoruz. 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşmak için samimi, saygılı, ortak çıkarlara ve değerlere dayanan bir yaklaşıma ihtiyaç duyuyoruz.

Üç kıtanın kalbi konumundaki Türkiye'yi küresel bir üretim ve teknoloji üssü haline getireceğimize inanıyorum.

Sayın Biden ile NATO zirvesinde gerçekleştireceğimiz görüşmenin yeni dönemin habercisi olacağına inanıyorum.

Çelik ve alüminyum sektöründeki ilave tarifeler, Türkiye'nin genelleştirilmiş tercihler sistemi dışında bırakılması, Türkiye menşeli ihraç ürünlerine yönelik anti-damping önlemleri gibi adımlar bize yakışmıyor. Bu konularda ABD'den daha yapıcı hareket etmesini bekliyoruz.