Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında yeni parti oluşumları ile ilgili konuştu. Erdoğan, "Yeni diye ortaya sürülen her sözde oluşum, sadece Ak Parti'ye olan ihtiyacı teyit ediyor" ifadelerini kullandı

Erdoğan'dan AKP il başkanlarına yeni partiler mesajı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

Erdoğan, bugün kuruluş kongresini yapan Ali Babacan'ın Demokrasi ve Atılım Partisi ile Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'ne göndermede bulundu.

Erdoğan, "Yeni diye ortaya sürülen her sözde oluşum, sadece Ak Parti'ye olan ihtiyacı teyit ediyor, onun ötesinde bir işe yaramıyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"CHP kasıtlı bir şekilde kutuplaştırmayı derinleştirerek tehlikeli bir oyun oynuyor."

Eski Türkiye ile bugünü karşılaştırabilen kuşaklar günümüzün anlamını çok daha iyi biliyor. Gençlerimizin de okuyarak, dinleyerek gördüğüne inanıyorum. Bizim de 2002 Türkiye'si ile bugünü karşılaştırma nedenimiz budur. Tabii bugüne kadar yaptıklarımızı anlatmak işin yarısıdır. En az bunun kadar önemli olan husus özellikle gençlerimize gelecekleri için ne söylediğimizdir. Ülkemizde hala istikbalimiz için hayaller kurabilme, projelendirme kabiliyetine ve iradesine sahip tek parti AKP'dir. Bunu sürdürdüğümüz sürece milletimiz de yönetme sorumluluğunu asla bizden almayacaktır. Milletimizin içeride ve dışarıda yazılan senaryolara da eski dönem siyaset yöntemlerine artık karnı toktur. Tıpkı ipteki cambaz, sahnedeki komedyen misali herkes kumpanyayı seyreder ama gösteri bittiğinde her şey orada kalır. Ülkeye hizmet için yürünen yol uzundur. Yeni diye ortaya sürülen her oluşum sadece AKP'ye olan ihtiyacı teyit ediyor, onun dışında bir işe yaramıyor. Davası inancı, milleti olmayanın sonu her zaman hüsran olmaya mahkumdur. Bunların hiçbiri bizi zerre kadar ilgilendirmiyor çünkü önümüzde 2023, 2053 vizyonlarımız gibi hala aşılamamış bir ufuk var."

"Tüm il başkanlarıma sesleniyorum; gerek kadın kolları, gerek gençlik kolları lütfen kadrolarımızı oluştururken o ilin, ilçenin kanaat önderlerini bulun. Aynı heyetlerle aynı ekiplerle yürümeye mecbur değiliz, mahkum da değiliz. Dinamik bir yapıyla yürümeye mecburuz. Bunun için illerimizde ilçemizde Ömer'leri, Hatice'leri bulacağız ve kadrolarımızı oluşturup delegelerimizin önüne böyle çıkacağız. Halkımız, "AKP gerçekten eski Türkiye'nin partisi değil, sürekli hücrelerini yenileyen bir parti" bunu görmesi lazım. Mevcut kadroları tamamen tasviye edelim gayesinde değiliz."

"Türkiye'nin güvenlikten ekonomiye kadar önemli ama çok önemli gündem konuları var. Bunların arasında ihmal edilmemesi gereken konulardan biri de tabi afetlere hazırlık meselesidir. 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Elazığ ve Van depremlerinin ardından 23 Şubat'ta yeni bir deprem felaketi yaşandı. Hemen her gün büyüklü küçüklü pek çok deprem yaşıyoruz. Her deprem haberi bize potansiyel tehditi hatırlatıyor. Ülkemizin her yerinde bina alt yapımızda radikal değişikliklere gitme mecburiyetindeyiz. Bugün yıkmaktan, güçlendirmekten imtina ettiğimiz her yapıyı depremin yerle bir edeceği açıktır. Son bir asırda 57 büyük deprem yaşamış ülke olarak bu konuda rehavete kapılma hakkına sahip değiliz. Sürecin tüm tarafları bu yükü paylaşmadan arzu ettiğimiz hızda dönüşüm gerçekleştiremeyiz. Yatay mimari esasında dönüşüm yapmak için tüm tarafların fedakarlığı gerekiyor. Kentsel dönüşümün yükünü hep beraber paylaştığımızda kısa sürede temel sıkıntıları çözebiliriz aksi takdirde yıllarca meseleyi konuşur ama yol katedemeyiz."