Erdoğan, AKP'li Üsküdar Belediyesi tarafından darp edilen Ahsen Unakıtan'ı arayarak geçmiş olsun dedi

Erdoğan'dan AKP'li belediyenin zabıtaları tarafından darp edilen Ahsen Unakıtan'a geçmiş olsun telefonu

AKP'nin ilk Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan'ın AKP'li belediyenin zabıtaları tarafından darp edilmesinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Unakıtan'ı arayarak 'geçmiş olsun' dedi.

AKP'nin ilk Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın 1983'ten beri oturduğu ve 2006 yılında yıkıp yeniden yaptırdığı Küçükçamlıca'daki villasının çatısı, AKP'li Üsküdar Belediyesi tarafından 'kanuna aykırı' olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Ahsen Unakıtan, AKP'li belediyeyi suçlayıp tartaklandığını söyleyerek Erdoğan'a da 'ona ulaşamadım' diye sitem etmişti. Daha sonra Erdoğan'ın, Ahsen Unakıtan'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği belirtildi.

Sözcü'den Fatma Vurgun'un haberine göre, Ahsen Unakıtan, Sözcü'yü arayarak “Sizin haberinizden sonra Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan beni telefonla aradı. Geçmiş olsun dileklerini iletti” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in henüz kendisini aramadığını da belirten Unakıtan, “Zabıtalardan şikayetçi olacak mısınız?” sorusuna ise “Bana yakışmaz. Şikayetçi olmayacağım” diye yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

Kaçak olduğu için geçmişte tartışma konusu olan ve daha sonra yasal hale getirilen Unakıtan Ailesi’ne ait villada dün yıkım gerçekleştirilmişti. Yıkımın ardından Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan, Üsküdar Belediyesi’ne tepki göstermiş ve polis ve zabıta nezaretinde yapılan yıkım için “Burada 80 tane koruma beni tartakladı. Omuzlarımdan tutarak beni tartakladılar. Bu zulüm son bulmalı” diye isyan etmişti.