Erdoğan, partisinin MYK toplantısında sık sık umreye giden vekillere " Orası Antalya değil, turistik yere çevirdiniz” diyerek tepki gösterdi

Erdoğan'dan AKP'li vekillere umre tepkisi

Partisinin MYK ve MKYK toplantılarında vekillerle bir araya gelen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya’ya 35 askerin gönderildiğini söyledi. Erdoğan, AKP’li milletvekillerine sık sık umreye gittikleri için de tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin MKYK ve MYK toplantılarında Libya’ya ilk aşamada 35 asker gönderildiğini, bunların koordinasyon görevi yapacağını söyledi.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre AKP'li milletvekillerinin sık sık umreye gitmelerini eleştiren Erdoğan, “Hacca gitmek farz, ama umre canın sıkıldıkça gidilecek yer değil. Orası Antalya değil, turistik yere çevirdiniz” dedi. Yeni atanan il başkanlarıyla ilgili sunumda sürekli “Cumhurbaşkanı’nın onayıyla atanmıştır” ifadesinin kullanılmasına takılan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu gibi bana diktatör, tek adam mı diyorsun” diye “espri” yaptı.

KANAL İSTANBUL GÖREVLENDİRMESİ

AKP’nin önceki gün yapılan MKYK ve MYK toplantılarında Libya tezkeresi ile Kanal İstanbul projesinin çok iyi anlatılması ve işlenmesini isteyen Erdoğan, “muhalefet partilerinin söylemlerinin doğru olmadığının teşkilata anlatılması” için genel başkan yardımcıları ve kurul üyelerini görevlendirdi.

Libya’ya ilk aşamada 35 asker gönderildiğini, peyderpey asker gönderilmesine devam edileceğini anlatan Erdoğan, ilk giden grubun koordinasyon görevini üstleneceğini söyledi.

‘UMRE İÇİN BENDEN İZİN ALIN’

Toplantı sırasında umreden dönen kurul üyesi Mustafa Yel, hurma ve zemzem ikramında bulundu. “Allah kabul etsin” diyen Erdoğan’ın “Benim haberim yok” demesi üzerine Yel, “Gruptan izin almıştım” yanıtını verdi. Erdoğan’ın ise “Kim gidiyorsa artık bana sorsun. Hacca gitmek farz, ama umre canın sıkıldıkça gidilecek bir yer değil. Orası Antalya değil ki, turistik yere çevirdiniz” dediği öğrenildi.