AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği için AKP'ni randevu talebini reddeden muhalefeti, "İşte bunlar bu kadar dürüst. Bunlarda dürüstlük diye bir şey aramayın, yok" diyerek hedef aldı.

Erdoğan'dan, AKP'nin randevu talebini reddeden muhalefete: Dürüstlük diye bir şey yok

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası Açılış Programı'nda konuştu.

Erdoğan, buradaki açıklamasında, "Şiddete ve teröre bulaşmadığı sürece hiç kimse inancı ile kariyeri, siyasi görüşü görüşü ile hayatı arasında bir tercihe zorlanmıyor. Hukuk ve meşruiyet çerçevesinde herkes istediğini söylüyor, yazıyor, ne kadar aykırı olursa olsun fikirlerini özgürce ifade edebiliyor" iddiasında bulundu.

Başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine değinen ve muhalefetin AKP'nin randevu talebini reddetmesine tepki gösteren Erdoğan, "Kalktın, söyledin... Sorun yoktu. Hadi, madem bunu söyledin, gel bunu anayasal zemine oturtalım, beraberce artık bu ülkede böyle bir sorun kalmasın dedik, arkadaşlarım ziyarete gitmek istediler. Ve beyefendiler ve hanımefendi ziyareti kabul etmedi. İşte bunlar bu kadar dürüst. Bunlarda dürüstlük diye bir şey aramayın, yok" ifadelerini kullandı.

REFERANDUM MESAJI

"Anayasa değişikliği teklifi yasalaşınca reform sürecimizin adeta tacı olacaktır" diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Kimse eski yaraları deşmeye cesaret edemeyecek. Temennimiz bu teklifin 400'ün üzerinden bir oyla kabul edilmesidir. Ancak böyle bir meselede ipe un serilmesini ne kadınlarımız ne milletimiz affedecektir. Beklentimiz gerçekleşmez ise bu durumda millete gideceğiz. Kilidi milletimizin iradesi açacak."