AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'ye katılan belediye başkanları hakkında "Bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacağına inancım tamdır. Her grup toplantımızda peyder pey kadromuzu yeni isimlerle takviye etmeyi sürdüreceğiz" açıklamasını yaptı

Erdoğan'dan AKP'ye katılan belediye başkanları hakkında açıklama

Kardeş Belediyeler Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "Hem şeytan taşladık hem de tavaf yaptık. Sorunların sıkıntıların eksikliklerin büyüklüğü karşısında umutsuzluğa kapılmadan İstanbul'u daha önce hiç görmediği bir belediyecilik anlayışıyla tanıştırdık" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Dünkü belediye toplantımızda 5 belediye başkanımızın AK Parti ailesine katılımını gerçekleştirdik. Bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacağına inancım tamdır. Her grup toplantımızda peyder pey kadromuzu yeni isimlerle takviye etmeyi sürdüreceğiz.

Biz küçük hesapların değil milletimize hizmet etmeye niyetliyiz. Belediye başkanlarımıza şahsım ve milletim adına hoş geldiniz diyorum. Bu kardeşlerimiz mahalli idareler alanında belki de en tecrübeli en donanımlı siyasi partinin üyeleri olarak beldelerine daha büyük adamışlıkla hizmet edeceklerdir. Aramıza yeni katılan belediye başkanlarımıza her türlü desteği vereceksiniz. Ülkemize ve milletimize özellikle de emanetlerini üzerimizde taşıdığımız hemşerilerimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. AK Parti'nin şiarı gönül belediyeciliğidir. Her bir kardeşimizin gönlünü fethetmek bizim öncelikli görevimizdir. Halkımızla aramıza asla bürokratik duvarlar örmemeliyiz. Bil hassa kibirlenmek halkımıza tepeden bakmak bize yakışmaz. Vatandaşa yakın olmakla bitmiyor vatandaşın da bize kendini yakın hissetmesini sağlamalıyız. Başkalarının yaptığı gibi eften püften bahanelerin arkasına asla saklanamayız. Bir mesele neden yapılamıyor mantığıyla yaklaşmak yerine nasıl yapılır sorunun cevabını arayarak arayacağız. Bir işi yapmayı canı gönülden isteyen bir kimse o işi yapmanın yolunu bulur. Tembel siyasetçilerin en büyük serveti mazerettir. Hizmete talip olan kişi zorluklarla, yorgunluklara taklip olduğunu da bilmelidir. AK Parti günü kurtarma mantığılya hareket eden bir parti olmamıştır ve asla olmayacaktır. Buradaki her bir başkanımızın yükümlülüğü de sorumlu olduğu ili ilçeyi beldeyi aşkla ve şevkle idare etmektir.

CHP gibi, seçim döneminde vatandaşı vaat yağmuruna boğup seçim sonrasında unutanlardan olmadık. Biz sözünün eri bir partiyiz. Bir ahdine sadık bir kadroyuz. AK Partinin başarısının gerisinde her türlü şart altında millete hizmet aşkını koruması vardır. İnşallah bundan sonra da bu özelliğimizi muhafaza edeceğiz. Şunu unutmayın iman varsa imkan da vardır diyerek Türkiye'nin yarınlarına damga vuracak eserleri ülkemize muhakkak kazandıracağız. Damdan düşmüş bir siyasetçi olarak sizlerin hangi sorunlarla yüzleştiğinizi biliyorum.

Hem şeytan taşladık hem de tavaf yaptık. Sorunların sıkıntıların eksikliklerin büyüklüğü karşısında umutsuzluğa kapılmadan İstanbul'u daha önce hiç görmediği bir belediyecilik anlayışıyla tanıştırdık. Bununla tüm Türkiye'ye hizmet etme imkanını kazandık. Görevlerinizi asla hafife almayınız. Tıpkı bir uç beyi gibi yurt dışındaki projelere de imza atıyor belediyelerimiz.

Bizim inancımızda paylaşmak malı azaltmaz. Bilakis bereketlendirir. Aynı şekilde dertleri paylaşmak da yüreği hafifletir, çalışma şevkini artırır. Amacımız sadece kaynakların değil tecrübelerin de karşılıklı olarak paylaşılmasına fırsat tanımaktır. Durumu nasıl olursa olsun her bir belediyemizin diğerinden öğreneceği pek çok şey bulunuyor. Bunların ortak akılla belediyelerimiz arasında aktarılmasını istiyoruz. Çoğu belediyemiz yokluktan değil elinin altında bulunan imkanları etkin bir biçimde kullanamadığından sıkıntı çekiyor. Bir belediyemizin çöp arabası atıl bir şekilde depoda dururken başka bir belediyemiz bu görevini yapamıyor. Doğu ve Güney Doğu Anadolu'daki belediyelerimiz çok temel ihtiyaçlar için sıkıntı çekerken batıdaki belediyelerimiz keyfe keder işlere ciddi kaynaklar aktarabiliyor. Oysa bırakın araç gerek gibi kaynakları atıl halde bekletmeyi Türkiye'nin heba edecek tek bir çivisi boşa geçirecek tek bir anı bile yoktur."

cukurda-defineci-avi-540867-1.