AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisi ve Altılı Masa arasında derin bir 'vizyon farkı' olduğunu söyledi. Vizontele filmine gönderme yapan Erdoğan, "Bunların teknoloji bilgisi, meşhur bir filmimizdeki, 'Zeki Müren de bizi görecek mi' sahnesiyle anlatılan o seviyeyi henüz geçememiştir" diye konuştu.

Erdoğan'dan Altılı Masa'ya 'Vizontele' göndermesi
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mobil Uygulama Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada Altılı Masa'yı hedef alan Erdoğan, liderlerin teknoloji konusunda 'yetersiz' olduğunu öne sürdü. Erdoğan, "Bunların teknoloji bilgisi, meşhur bir filmimizdeki, "Zeki Müren de bizi görecek mi" sahnesiyle anlatılan o seviyeyi henüz geçememiştir" dedi.

Konuşmasında seçim sürecine de değinen Erdoğan, "Yarın seçim olacakmış gibi gece gündüz demeden çalışıyoruz" dedi.

Altılı Masa'nın gerçekleştirdiği toplantıları hede alan Erdoğan, "Altılı Masa'nın bileşenleri ve bileşmek isteyip bileşemeyenleri kendi genel merkezleri arasında mekik dokurken biz her hafta bir ilde vatandaşlarımızla hasbihal ediyoruz. Onlar vizyon ve proje olarak vatandaşın karşısına boş lafla çıkarken biz müjdelerle hizmet yolculuğumuzu sürdürüyoruz" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"AK Parti mobil uygulamasının da devreye girmesiyle, teşkilat faaliyetlerimizi de daha hızlı yürütebileceğiz. Sistem, vatandaşlarımızın sorunlarını en doğru bilgi ile cevaplandırabilme imkanı verecek. Partimizin saha hakimiyetini korumaya ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. Her alanda olduğu gibi siyasette dijitalleşmenin öncüsü de AK Parti'dir. Buradan teşkilatımızın tüm mensuplarını bu uygulamayı aktif şekilde kullanmaya davet ediyorum.

Yarın seçim olacakmış gibi gece gündüz demeden çalışıyoruz. Altılı Masa'nın bileşenleri ve bileşmek isteyip bileşemeyenleri kendi genel merkezleri arasında mekik dokurken biz her hafta bir ilde vatandaşlarımızla hasbihal ediyoruz. Onlar vizyon ve proje olarak vatandaşın karşısına boş lafla çıkarken biz müjdelerle hizmet yolculuğumuzu sürdürüyoruz.

"GENÇLERİMİZ BUNLARIN UMUTSUZ VAKA OLDUĞUNU ANLADI"

Kapısı çalınmadık kimse bırakmama anlayışıyla devam ediyoruz. AK Parti ile Altılı Masa'nın derin vizyon farkı ortaya çıkıyor. Bilhassa gençlerimiz sadece hizmet ve icraat olarak değil, teknolojiden faydalanma konusunda da bunların umutsuz vaka olduğunu anlamıştır.

Yabancı ekonomi komiseri ile görüntülü konuşmayı ileri teknoloji sananlar, aslında teknoloji özürlü olduklarını ortaya koymuştur. Hele hele 25-30 yıl öncesinin teknolojisini, insanımız teknoloji görsün diye millete yutturmaya çalışmak kibrin ve cehaletin dik alasıdır.

Dünyaya ve kendi insanına böyle çarpık bakan zihniyetin milli teknoloji hamlemizi, yani Togg'u, Kızıl Elma'yı, ANKA'yı, Atak'ı, Gökbey'i, milli muharip uçağımızı idrak etmesi elbette mümkün değildir. Bunların teknoloji bilgisi, meşhur bir filmimizdeki, "Zeki Müren de bizi görecek mi" sahnesiyle anlatılan o seviyeyi henüz geçememiştir.

"BİZİM İCRAATIMIZIN YETİŞTİĞİ YERE VİZONTELE MUHALEFETİN HAYALİ BİLE YETİŞEMEZ"

Siyaset gibi teknolojiyi de çeyrek asır geriden takip eden bu arkaik ekibe, gençlerimize daha fazla mahcup olmadan kendilerine kapsamlı bir format atmalarını tavsiye ediyorum. İnşallah, yakında uzay programımızla, yerli yazılımlarımızın küresel başarılarıyla, yüksek teknolojili nice ürünlerimizle bunların zihin dünyalarını altüst etmeye sürdüreceğiz.

Başlarını kendi aralarındaki kavgadan, çekişmeden kaldırabilirlerse bu başarımız belki onlara da ilham kaynağı olabilir. Biz, kimsenin ne dediğine bakmadan, hizmetimizi milletimize anlatmaya, sunmaya devam edeceğiz. Bizim icraatımızın yetiştiği yere vizontele muhalefetin hayali bile yetişemez. Teknolojide çok büyük oranda dışa bağımlı olan ülkemizi her alanda söz sahibi ülke konumuna getirdik."