İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni'ndeki konuşmasında müzisyen Onur Şener’in öldürülmesine ilişkin konuşan Erdoğan, “Adli vakalar üzerinden kamu kurumları ve görevlilerinin hedef gösterilmesini yanlış buluyoruz.” dedi. Erdoğan akşam saatlerinde yaptığı bir başka açıklamada ise asgari ücret konusunda mesajlar verdi: "Derdimiz şu an itibariyle Aralık ayında yapılacak olan asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Allah’ın izniyle, yolsuzluğun olmadığı, yoksulluğun olamayacağı Türkiye'yi biz yaparız. Şu an itibariyle de onun hazırlığı içindeyiz."

Erdoğan’dan asgari ücret mesajı: Allah'ın izniyle yoksulluğun olmayacağı Türkiye'yi biz yaparız

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, "Gerek binasıyla gerekse koleksiyonuyla İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin önümüzdeki dönemde ülkemizin en önemli sanat destinasyonlarından biri olacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmasında Ankara'daöldürülen müzisyen Onur Şener cinayeti ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Hunharca katledilen bir müzisyen kardeşimizin öldürülmesinin üzerinden hesaplar görmek ne ahlaki, ne de insanidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“ÖNEMLİ SANAT DESTİNASYONLARINDAN BİRİ OLACAK”

“İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul Resim Ve Heykel Müzesi, cumhuriyet tarihimizin en köklü yapıları arasında yer alıyor. Müzenin açılışı 1937 senesinde Dolmabahçe'de gerçekleştirilmişti. Binanın elverişsiz şartlarından dolayı müzede yer alan eserler de maalesef zarar görüyordu. Tüm aşamalarını bizzat takip ettiğimiz İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin inşasını hamdolsun geçen yıl tamamladık. İnşaat sürecinde hasar gören eserleri elden geçirip restorasyonunu tamamladık. İstanbul Resim ve Heykel Müzesi her açıdan şehrimize yakışan muhteşem bir eser oldu. Müzemizde 806 sanatçının 10 bin 666 eseri bulunuyor. Gerek binasıyla gerekse koleksiyonuyla İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin önümüzdeki dönemde ülkemizin en önemli sanat destinasyonlarından biri olacağına inanıyorum.

“JAKOBEN ANLAYIŞI RAFA KALDIRDIK”

Türkiye'nin kültür ve sanat hayatını çoraklaştıran jakoben anlayışı 2002'de göreve geldiğimizde rafa kaldırdık. Ülkemizin kültür ve sanat hayatına zenginlik katacak her türlü esere, projeye samimiyetle sahip çıktık. Sanat dalları ve sanatçılarımız arasında ayrım yapmadan başarıyı destekleme çabasında olduk. Göreve geldiğimizde desteklenen özel tiyatro sayısı sadece 59 iken bu rakam bugün 458'i buldu. Ülkemiz genelinde 56 müzeyi ilk kez ziyarete açarken, 18 müzemizi de yeni inşa edilen binalarında milletimizle buluşturduk. Son 20 yılda toplam 164 müzenin onarım, restorasyon ve teşhir-tanzim çalışmalarını yaparak tamamen yeniledik. Yurtdışına kaçırılan eserlerin vatanına dönmesi için çalışıyoruz. 9 bin 34 eseri yeniden ait oldukları topraklara ulaştırdık. Sanatı tekelleştiren çarpık bakış açılarını reddediyoruz. Bizim sanat anlayışımız yerli ve milli değerleri göz ardı etmeden evrenseli kucaklamaktan oluşur.

ONUR ŞENER CİNAYETİ

Adli vakalar üzerinden kamu kurumları ve görevlilerinin hedef gösterilmesini yanlış buluyoruz. Bunu siyasetin malzemesi haline getirmek, böyle elim bir hadise üstünden farklı hesaplar görmek ne ahlakidir ne insanidir. Bu başta babasını kaybeden kız çocuğuna, hayat arkadaşını kaybetmiş sevgili eşine yapılan bir zulümdür. Maktulün sevdiklerini yaralayan fevriliklerden de uzak duracağız. Faillerin hak ettikleri cezayı alması için meselenin takipçisi olacağız.”

ASGARİ ÜCRET MESAJI VERDİ

Erdoğan akşam saatlerinde ise Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Gençlik Buluşması öncesinde kendisini bekleyenlere hitap etti.

"Derdimiz şu an itibariyle Aralık ayında yapılacak olan asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak” diyen Erdoğan, “Allah’ın izniyle yolsuzluğun olmadığı, yoksulluğun olamayacağı Türkiye'yi biz yaparız" ifadelerini kullandı:

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşma özetle şöyle:

“TÜGVA’NIN KONUMU ÇOK ÖNEMLİ”

“Türkiye genelinde TÜGVA'nın 310 bini aşkın üyesi var. Dindar bir nesil olarak geleceğe hazırlanmasında TÜGVA'nın konumu çok çok önemli. Sizlere elimizden ne gelirse, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız, 17 bakanlık olarak elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

DOĞALGAZ KONUSU: “AVRUPA’DA HERKES TUTUŞMUŞ DURUMDA”

Rusya - Ukrayna arasındaki savaşta arabulucu rolünü oynayan hangi ülke? Türkiye. Türkiye bu olaylar karşısında yıprandı mı? Tam aksine. Avrupa'da herkes tutuşmuş vaziyette acaba bu kış nasıl geçecek? Biz tüm hazırlığımızı yaptık. Milletimize doğal gazını, kömürünü her şeyini hazırlamış vaziyetteyiz.

“AK PARTİ İKTİDARI ZULME RIZA GÖSTERMEZ”

Derdimiz daha uygun fiyatlarla vatandaşımıza bu doğal gazı nasıl ulaştıracağız, bunun gayreti içindeyiz. AK Parti iktidarı zulme rıza göstermez, zulmedilmesini asla istemez. Derdimiz şu an itibariyle Aralık ayında yapılacak olan asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Allah’ın izniyle, yolsuzluğun olmadığı, yoksulluğun olamayacağı Türkiye'yi biz yaparız. Şu an itibariyle de onun hazırlığı içindeyiz.”