AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bayram tatilinin süresi hakkında, "Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Tatil süreci 10 gün kadar dolaşıyor. Bunu millete seslenişte halkıma duyuracağım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan 'bayram tatili' açıklaması

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da Kurşunlu Camii'nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Burada gazetecilerin bayram tatilinin süresine ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi. Erdoğan, bayram tatili süresine ilişkin kararı Kabine Toplantısı sonrasında açıklayacağını bildirdi.

Aşılama çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "58 milyonu aşmış vaziyetteyiz" dedi. Diyarbakır'da aşılama sürecinin yavaşlığına dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Diyarbakır'da aşılamadaki isteksizliği de gidereceğiz. Vatandaşlarımızı aşı olma noktasında aynen batı illerinde nasıl oluyorsa, Diyarbakır'da da aşının süratle aşılanmanın olacağına inanıyorum. Aşıyı ne kadar teşvik edersek buralarda da Covid olayı daha da azalacaktır."

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında da konuşan Erdoğan, sistemin ülke için çok faydalı olduğunu savundu. Erdoğan, "Bu sistem ülkemiz için çok hayırlı ve faydalı olmuştur. Karar mekanizmaları daha seri çalışıyor. Kararlarını daha rahat alıyor. Böyle bir sistemi yakalamakla çok daha verimli neticeler alınmaya başlanmıştır" dedi.

'AFGANİSTAN'DA NEYİ KABULLENİP, NEYİ KABULLENMEYECEĞİZ, BUNUN KARARINI ALDIK'

Konuşmasında Afganistan konususna da değinen Erdoğan, "ABD ile NATO ile bu görüşmeleri yaparak Türkiye'nin Hamid Karzai'deki görev alanı ne olacak, neyi kabulleniyoruz, neyi kabullenmiyoruz bunun kararını aldık. NATO Zirvesi'nde Sayın Biden ile bunları konuştuk. En ideal şeklinde bu adımı atmış olacağız" şeklinde konuştu.