AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'in Yusufeli ilçesindeki baraj açılışında yaptığı konuşmada İstanbul'daki bombalı saldırının ardından Irak ve Suriye'ye başlatılan operasyonlara yönelik açıklamalarda bulundu. Kara operasyonu sinyali veren Erdoğan, "Birkaç gündür teröristlerin tepesindeyiz. Tankımızla ve topumuzla hepsinin kökünü kazıyacağız" dedi. Erdoğan, "Bu teröristlerin her birinin yerini, kimliğini biliyoruz" dedi.

Erdoğan'dan bir kara operasyonu sinyali daha: Tankımızla ve topumuzla hepsinin kökünü kazıyacağız
Fotoğraf: AA

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yusufeli Barajı açılışı için Artvin'e gitti.

Baraj açılışında açıklamalarda bulunan Erdoğan, İstanbul'daki bombalı saldırının ardından Irak ve Suriye'ye başlatılan operasyonların devam edeceği sinyalini vererek "Türkiye'yi harf oyunlarıyla terör örgütünün ismini değiştirerek oyalayacaklarını sananlar için yolun sonu gelmiştir. Irak ve Suriye sınırlarımızın bir kısmında bu güvenlik çizgisini çektik. Birkaç gündür teröristlerin tepesindeyiz. Tankımızla ve topumuzla hepsinin kökünü kazıyacağız" ifadelerini kullandı.

"Bu teröristlerin her birinin yerini, kimliğini biliyoruz" diyen Erdoğan şunları söyledi:

"TERÖRİSTLERİN KİMLİĞİNİ BİLİYORUZ"

"Bu baraj Türkiye'de ilk, dünyada da 5'inci sırada yer alıyor. Türkiye'nin en çetin coğrafyasında 34 milyar liralık bir maliyetle, böyle bir yatırımla Türkiye Yüzyılı'na yarışır bir eseri milli bütçeden karşılayarak Artvin'imize kazandırdık. Tamamı yerli ve milli tasarımla, üretimle ortaya çıkan bu eserin gururu milletimizin tamamına aittir.

Hemen her konuşmamda 2002 Türkiye'si ile bugünün Türkiye'sini mukayese ediyorum. Uzanan mukayeseli anlatım belki bazılarına sıkıcı geliyor olabilir. Hangi alana bakarsanız bakın artışlar görürsünüz. Bunca çabayı niye gösterdik? Biz sizi seviyoruz. Bizim bu millete bir aşkımız var. Türkiye artık küresel dalgalanmalar karşısında dahi güçlü duruş sergileyebilecek bir altyapıya sahiptir. Ziyaret ettiğimiz ülkelerde bize ülkemizin bu başarıyı nasıl yakaladığı soruluyor. Bir süredir beraberliğimizi hedef almalarının sebebi de budur.

Büyük ve güçlü Türkiye'yi engelleme çabaları da sürüyor. Bu topraklar terör eylemi kılıfı altında sergilenen ihanete maruz kalmıştır. Bu millete ihanet edip de sonrasında iflah olan hiç kimse yoktur. İstanbul'da yaşanan bombalı saldırı da karşımıza çıkmaya yürekleri yetmeyenlerin alçakça bir eylemi olarak görüyorum. Bu alçak saldırıya Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü üyelerinin hedeflerini yerle yeksan ederek verdik. Terör örgütü bu defa da sivilleri hedef almıştır. Karkamış'ta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Saldırıların kaynakları bellidir. Bu teröristlerin her birinin yerini, kimliğini biliyoruz. Biz Suriye sınırlarımızın güvenliğe kavuşturulması hususunda verdiğimiz her söze, anlaşmaya riayet ederek üzerimize düşenleri yerine getirdik. Türkiye'yi harf oyunlarıyla terör örgütünün ismini değiştirerek oyalayacaklarını sananlar için yolun sonu gelmiştir. Irak ve Suriye sınırlarımızın bir kısmında bu güvenlik çizgisini çektik. Birkaç gündür teröristlerin tepesindeyiz. Tankımızla ve topumuzla hepsinin kökünü kazıyacağız"

SİNYALİNİ VERMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'a düzenlediği seyahat sonrası yanında götürdüğü gazetecilere bazı açıklamalarda bulunmuş, Suriye ve Irak'a düzenlenen operasyonlara ilişkin “Bunun sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması da söz konusu değil. Burada ne kadarlık bir güç Kara Kuvvetlerinden de buna katılması gerekir; istişaremizi yaparız, ondan sonra da adımlarımızı buna göre atarız” diyerek operasyonların devam edeceğinin sinyalini vermişti.

NE OLMUŞTU?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İstiklal Caddesi'nde altı kişinin öldürüldüğü bombalı saldırıdan 6 gün sonra Suriye ve Irak'ın kuzeyinde çeşitli bölgelere hava harekatı gerçekleştirmeye başlamıştı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 'Pençe Kılıç' isimli hava harekatına ilişkin yaptığı açıklamada, "Suriye ve Irak'ın kuzeyinde Türkiye'ye yönelik terör saldırılarında üs olarak kullanılan bölgelerin vurulduğu"nu ifade etmişti.