AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralının açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, burada yaptığı açıklamalarda, Tarım Kredi Kooperatifleri'nde büyükbaş hayvan etinde yüzde 30-35 indirimli satışa başlanacağını söyledi.

Erdoğan: Tarım Kredi marketlerinde büyükbaş hayvan etinde indirim yapılacak
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde indirimli et satışına başlanacağını açıkladı. "Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle satışa başlayacağız. Bu, piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek" diye konuştu.

Erdoğan, 34 hidroelektrik santralının açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralının yatırım bedelinin 16 milyar lirayı bulduğunu söyleyen Erdoğan, ''Bu santrallar ülkemize yıllık 2,7 milyar lira ekonomik fayda sağlayacak'' ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ AÇIKLAMASI

Burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Köprüsü'ne gelen eleştirlere de yanıt veren Erdoğan, "İki kulenin arasındaki açıklığı dünyada eşi benzeri olmayan bir Çanakkale Köprüsü’nü yapıyorsunuz. Biz oralarda yeri geldi günler bekledik. Ama şimdi 6 dakikada karşıdan karşıya geçiyorsun. Bunların aklı, hafsalası almaz" diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'YUSUFELİ BARAJI BİTME AŞAMASINA GELMİŞTİR'

"Su dünyamızın ve insanlığın en kıymetli kaynaklarından birisidir. Yaşanabilir çevrenin vazgeçilmezi olan su kaynakları kuraklığın önüne geçer. Tüm canlıların hayat kaynağı olan suyun her damlasının değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Su yenilenebilir bir kaynaktır. Türkiye gibi kaynakları sınırlı bir ülke için sudan elektrik üretimi sayesinde yurt içinde kalan paranın kalkınma planlarında kullanılması önemlidir. Kamunun bu yatırımlarla görevli kuruluşu yanında özel sektörü de hidroelektrik santrallerı inşasına yönelttik. Yüksek kapasiteli hidroelektrik santrallerını ülkemize kazandırdık. Yusufeli Barajı da bitme aşamasına gelmiştir. Hidroelektrik potansiyelimizi daha hızlı harekete geçirmek için tarihi bir adım attık. Hidroelektrik üretim kapasitemizi 2 buçuk kat arttırarak 110 milyar kilovatsaate çıkardık.

Dünyada kendi ülkesinin ve milletinin felaketinden medet umacak hatta bunu açıkça dileyecek kadar sefil bir güruhun yaşadığı bir başka yer var mıdır bilmiyorum! Şimdi kardeşlerim 18 Mart Çanakkale Köprüsü, başlarken bizimle dalgalarını geçtiler. Bunlara göre olmaz çünkü iki kulenin arasındaki açıklık mesafesi dünyada eşi benzeri olmayan bir 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nü yapıyorsunuz. Bunların havsalası bunları almaz. Biz oralarda yeri geldi günler bekledik ya. Ama şimdi 6 dakikada karşıdan karşıya geçiyorsun. Aynı şeyi Yavuz Sultan Köprüsü'nde yaptık aynı şeyi Nissibi Köprüsü'nde yaptık. Bunlar kalkacak da Şanlıurfa İle Adıyaman'ı buluşturacak. Bunlar medeniyet dediğin zaman sadece İstanbul İzmir Ankara buraları anlıyor. Biz yola çıkarken ne dedi? Batı'da ne varsa Güneydoğu'da da o olacak. Üniversitelerimizi 81 vilayetimizin hepsine taşıdık mı? Taşıdık. Ne dediler? Ya bu kadar üniversiteye ne gerek var? Yav bizim derdimiz Hakkari'deki yavrumuzu İstanbul'a Ankara'ya taşımak değil. Bütün doçentlerimizi profesörlerimizi oraya taşımak. Hani Tatlıses bir gün dedi ya 'Oxford vardı da biz mi gitmedik' diye, biz de şimdi hepsini ta Hakkari'ye kadar taşıdık. Bu bir şeyi gösteriyor. Medeni olmak budur. Modernleşme budur. Çağı yakalamak budur. Çağdaş mücadele budur.

Bugün dünyada 9. sırada yer aldığımız hidroelektrik gücümüze 34 yeni tesis daha kazandırıyoruz. Kamu-özel sektör işbirliğiyle 34 hidroelektrik santralimiz yıllık 2,3 milyar kilovatsaat enerji üretim kapasitesine sahiptir. Bu santraller ülkemize yıllık 2,7 milyar lira ekonomik fayda sağlayacaktır. Son 20 yılda ülkemize bugün açılışını yapacaklarımızla birlikte 605 yeni hidroelektrik santrali kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizden önce bu sayının sadece 125 olduğunu da hatırlatmak durumundayım. Toplam baraj sayımız 930'u bulmuştur. En kurak mevsimlerde dahi artık susuzluk yaşamıyoruz.

'30-40 ÇEŞİT ÜRÜNDE İNDİRİME GİDİLECEK'

Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, talimatı aldılar, bundan böyle koyun, kuzu etinden yüzde 25 indirim bunu başlattık. Bu sabah Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'yla da konuştum. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle onların da satışına başlayacağız. Ülkemizin her yerinde malum koyun-kuzu geçerli değil. Karadeniz'de daha çok büyükbaş makbuldür. Bu piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek. 1300 tane Tarım Kredi Kooperatifi marketi var. Tarım Kredi'nin diğer ürünlerinde de, şeker, ayçiçek yağ, 30-40 çeşit üründe de süratle indirime gidecek. Sen kar amacıyla çalışmayacaksın, sen başa baş çalışacaksın."