AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de bazı camilerin hoparlörlerinden "Çav Bella" çalınmasına tepki gösterdi. Erdoğan, "CHP'li yetkililer için "Saygısızlar yayın yapıyor, CHP yetkilileri zevk alıyor" ifadelerini kullandı

Erdoğan'dan 'Çav Bella' çıkışı: Saygısızlar yayın yapıyor, CHP yetkilileri zevk alıyor

Partisinin İl Başkanları toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir'de bazı camilerin minarelerinden 'Çav Bella' dinletilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Konuşmasında "Saygısızlar yayın yapıyor, CHP yetkilileri zevk alıyor" diyen Erdoğan, "Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses duymak vardır" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Dünyada birçok ülkede görülen üzcü görüntüler Türkiye'de yaşanmadı, süreç başarılı olarak yürütüldü.

Günlük hayat bir süre daha yeni kurallara göre devam edecek. Maske kullanımı bir süre daha hayatımızda olacak.

Bugüne kadar 5,5 milyon dar gelirli vatandaşlarımıza verdiğimiz biner lira karşılıksız nakit desteğimizle insanlarımıza sahipsiz olmadıklarını gösterdik.

Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses duymak vardır. Saygısızlar yayın yapıyor, CHP yetkilileri zevk alıyor.

Bu ülke geçmişte yağdan gaza kuyruklar buhranı yaşamıştır. Bu ülke darbe özlemcilerinin yaşattığı birçok buhran yaşadı. Bunların arkasında hep CHP çıkmıştır.

Yine hüsrana uğradılar. Bu salgın krizine en az hasarla geride bırakıyoruz. Aslında biz ülkemiz için hayırlı olan ne teklif varsa açığız. Yapıcı siyaset yerine yıkıcı muhalefeti tercih ettiler. Gerçi bunlara hep böyledi. Biz Türk Lirası'nın 6 sıfır atarak itibarlı hale getirdiğimizde bunlar ona da karşı çıkıyorlardı. Biz enflasyonu yüzde 63'ten hamdolsun tek haneli rakamlara düşürdüğümüzde anlamsız bir karın ağrımasıyla eleştirmeyi sürdürdüler.

Merkez Bankası rezervemiz görevi devraldığımızda 27,5 milyar dolardı. Bu rakım 135 milyar dolara çıkardık. Başbakanlığım döneminde görev verdiğim bazı kişiler farklı bir şekilde bize saldırıyor.. Bir başbakan onay vermeyecek sen bakan olarak adım atacaksın?

Bu zat SSK’nın başında bulundu. SSK’nın başında bulunduğunda halimiz nasıldı hatırlayın. Vatandaş kuyruklarda sersefil oluyordu. Rahmetli Savaş Ay’ın programını hatırlayın. O çekimin yapıldığı Okmeydanı SSK Hastanesi, Prof. Dr. Cemil Taşçı’nın adıyla orayı sıfırdan yaptık. Halkımıza dört dörtlük hizmet veriyor. Bay Kemal zahmet olmazsa bir git gör.

Onların görevlerini bakanlıklarımızın üstlendiğini söylemiyor. İzmir’in suyunu Devlet Su İşleri ile yapmıştık. Biz belediyelerin bütçeden aldıkları payları geçmişte olmadığı kadar yükselttik. Bunların derdi şov yapmak.

Tek görevi yardım yapmak olan Vefa Sosyal Destek gruplarına bir PKK bir de CHP saldırıyor. Ne anlattığından haberi yok. Özerk kurumlarla ilgili tutarsız ifadeler kullanıyor. Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’nin IMF’e borcunu ödedik ve o defter, kapattık.

Ülkemizi IMF’in boyunduruluğuna sokmak için beyhude çabaladıklarını CHP’lilere bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Önümüzde çok daha büyük hedeflerimiz var. Hep birlikte Türkiye olarak, Cumhur İttifakı olarak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur. İnşallah bu yılın 27 Mayıs'ı farklı olacak. Demokrasi ve Özgürlük Adası'nın açılışını yapacağız. Bu açılış çok ama çok önemli olacak."

NE OLMUŞTU?

Önceki gün İzmir'de saat 17.00 sıralarında Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki camilerin hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella' çalınmıştı.

Merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına "korsan bir şekilde müdahil olunduğu" belirtilmişti.

İzmir Müftülüğü'nden yapılan açıklamada, yaşanılan olay doğrulanırken şu ifadelere yer verilmişti:

"Bugün saat 17.00 sularında ilimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır.”

Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Yürütülen soruşturmada bir kişi gözaltına alınmıştı.