AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'dan CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde; TELE 1'de 14 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşen programda Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu tarafından sarf edilen sözlerin, "kişilik haklarını ihlal eder nitelikte iftira ve hakaret boyutuna vardığı, ifade özgürlüğünün sınırlarının aşıldığı" savunuldu.

Dilekçede; Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan soruşturma açılarak kamu davası açılması talep ediliyor.

GAZETECİ KABAŞ, AYNI PROGRAMDAKİ İFADELERİ NEDENİYLE TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan gazeteci Sedef Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu'ya yönelik suç duyurusunda bahsi geçen TELE 1'deki televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Kabaş, savunmasında, “Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur. Kast etmek istediğim, toplumu kucaklayan, birleştirici bir üslup olması gerektiğidir. Bunu vurgulamak istedim. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Serbest bırakılmayı talep ederim” demişti.