AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere yönelik üç yeni kredi paketi açıkladı. Çiftçi Destek Kredisi, Tarımsal KOBİ kredisi ve Tarım Borç Transferi Kredisi olmak üzere verilecek kredilerin limitleri 250 bin liradan 15 milyon liraya kadar çıkacak. Vadeler ise 36 ay ve120 ay arasında değişecek.

Erdoğan'dan 'çiftçi kredisi' açıklaması: 3 yeni paket açıkladı
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçiler için yeni kredi paketlerini açıkladı.

Erdoğan, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı konuşmada, çiftçiler için yeni kredi paketlerini duyuran Erdoğan, Çiftçi Destek Kredisi’ni uygulamasını hayata geçirdiklerini bildirerek çiftçilere kişi başı 250 bin liraya kadar kredi vereceklerini kaydetti. Erdoğan, 36 ay vadeli kredinin faiz oranını yüzde 9,75 olarak açıkladı.

Erdoğan, diğer kredi paketlerine ilişkin de şu bilgileri verdi:

"İkinci müjdemiz, Tarımsal KOBİ Kredisi'dir. Kredimizin üst limiti 15 milyon lira, devlet tarafından ödenen kısmı dışındaki yıllık faiz oranı yüzde 4,75'tir. 10 yıla kadar vade uygulanabilecektir. Üçüncü başlığımız tarım borç transferi kredisidir. Bu krediyle başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi Ziraat Bankamızda sağlayacağımız uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz. Tarım Borç Transferi Kredisi üst limiti 5 milyon lira olacak bu kredinin de faiz oranı yüzde 9,75 ve vadesi 60 aydır."

(AA)