Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Erdoğan ile İdlib konusunda birlikte çalışıyoruz" açıklamasıyla ilgili, "Her an her türlü dayanışmamız olabilir" dedi. Erdoğan, darbe hazırlığı yapıldığı iddialarıyla ilgili de ilk kez konuşarak, “Böyle bir şey söz konusu değil” ifadelerini kullandı

Erdoğan’dan darbe hazırlığı iddiaları ile ilgili ilk açıklama

AKP grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Erdoğan ile İdlib konusunda birlikte çalışıyoruz" açıklamasıyla ilgili, "Her an her türlü dayanışmamız olabilir" dedi. Erdoğan, Osman Kavala hakkındaki gözaltı kararına ilişkin de "Bu karara saygı duymak lazım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

KAVALA’YA YENİDEN GÖZALTI

İşine gelen yargının verdiği olumlu karara, ‘Yargı iyi karar verdi’ derken, işlerine gelmeyen karar için niçin yargıyı eleştirme yoluna gidiyorlar. Yargı bir kısmını tahliye etti, Kavala ile ilgili de bu kararı verdi. Saygı duymaları lazım.

TRUMP’IN AÇIKLAMASINA YANIT

Her an her türlü dayanışmamız olabilir. Bir gece ansızın gelebiliriz. Geldiğimizde adıyla sanıyla geliriz.

İDLİB HAREKATI

Arkadaşlarınızın yaptığı görüşmelerde bana böyle bir şey gelmiş değil. Rusya bu tür kötü senaryoların içinde yer alacağına inanmıyorum. Dedik ya, 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' Bir gece ansızın geldiğimizde adıyla, şanıyla, her şeyiyle geliriz.

DARBE HAZIRLIĞI İDDİASI

Bu ülke 15 Temmuz'u yaşadı. 15 Temmuz'u yaşatanlara da gereken cevabı benim milletim verdi. Bundan sonra da böyle bir şeyde bunlar bunun katbekat fazlasıyla bedelini öderler. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunun bir defa adını bile anmak bize haramdır.